Gość CiumileX Napisano 29 Marzec 2005 Napisano 29 Marzec 2005 Witam. na wstępie napiszę, że jestem noobem:P.. ale nie o tym chciałem prawić, otóż stworzyłem sobie obraz na podstawie tutoriala zawartego w 3DS Max "Creating the Sun with a Lens Flare" no i zrobiłem wszystko. ok ale to mi na początek nie wystarzczyło i zachciało mi sie zrobić pierwszą animkę z właśnie tym obrazem. wyrenderowałem. i w czasie odtwarzania zaczyna się obraz kaszanić, tnz. rozmywać się :p co z tym może być? to sprawa kodeka czy może czegoś innego?
Chalek Napisano 29 Marzec 2005 Napisano 29 Marzec 2005 A do jakiego pliku/plików zapisujesz animacje? Jakaś kompresja?
Gość CiumileX Napisano 29 Marzec 2005 Napisano 29 Marzec 2005 do formatu *.avi w opcjach nic nie zmieniałem oprócz tych najistotniejszych rzeczy. dam linka może serwer nie nawali bo ostatnio wogóle nie działał :/ nie jest to jakaś istotna produkcja, po prostu chcę wiedzieć co ewentualnie jest źle http://www.freewebtown.com/ciumilex/marsisun.avi
Kris_R Napisano 29 Marzec 2005 Napisano 29 Marzec 2005 Format avi ma bardzo wiele kodeków CiumileX... może walnij to do DivX'a? albo do jakiegoś XVida... jeśli nie pogrzebiesz za dużo nie powinno być takich efektów specjalnych :p To, jakiego kodeka video używasz może mieć ogromny wpływ na wygląd filmu po skompresowaniu...
Gość CiumileX Napisano 30 Marzec 2005 Napisano 30 Marzec 2005 dziękuję za pomoc. spróbowałem wyrenderować jeszcze z kodekiem xvid i już nie ma takiego czegoś :) jescze raz dziękuję! teraz wezmę się za inne "podstawy" :)
Rekomendowane odpowiedzi