Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Mam zamiar wydać około 2tys na rozbudowę sprzętu (ram, płyta, proc). Chcę płytę z AGP, bo taką mam grafikę i nie chcę wydawać kasy na nową kartę graficzną. Kompuer głównie do maxa z vrayem. Na razie mam taki pomysł:

AMD Athlon 64 3200+ BOX (Socket 939) 785,- zł

Gigabyte GA-K8NSC-939 nVidia nForce3 Ultra 321,- zł

2x GeIL 2 x 512MB PC-400 CL2.5 495,- zł

(ceny z komputronik.pl)

Jak kupię już te rzeczy poskładam do kupy będę chciał sprzedać graty, które nie będą mi już potrzebne (athlon xp 2000+, płyta MSI, 2x256 333mhz, 1x256 333mhz Twinmos, wentyl Gigabyte 3D Cooler Ultra SuperSilent (PCU31-SD)). Za tą kasę kupiłbym 2 dyski 80GB SATA i mam zamiar podłączyć je w RAID (teraz mam 80 GB na ATA i 20GB na ATA).

Jakieś sugestie, kometarze? Może zamiast 2GB Ramu kupić 1GB i kupić szybszy procesor? Może lepiej kupić Pentium4?

• Odpowiedzi 2
  • Wyświetleń 759
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Twoja inwestycja nie budzi u mnie żadnych zastrzeżeń. Wszystko prezentuje się bardzo agresywnie :) Jedyne co moge zasugerować, to odłożenie kasy na później i zainwestowanie w zestaw dwu procesorowy. Sam mam zamiar zainwestowac w 2x Xeon + dodatki, ale nie wczesniej jak po letniej obniżce Intela (wprowadzają 64 bitowe wersje Xeon'ów MP). Pamiętaj jednak, że chytry dwa razy traci. Decyzję zakupu pozostawię tobie :D

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Odkladanie kasy nie wchodzi w gre bo wiem z doswiadczenia, ze pieniadze sie rozejda i w koncu nic nie zrobie z kompem. Poza tym zestaw 2 procesorowy wymaga bardzo mocnego zasilacza, na ktory musialbym poza procesosami, plyta ramem itd jeszcze zasilacz. Wiecej kasy poza tym miec w najblizszym ani dalszym czasie tez nie bede, wiec kupuje od razy za tyle ile mam.