Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich forumowiczow!!!

Zastanawialem sie ostatnio nad tym zeby zalozyc sobie swoja stronke i swiadczyc za jej posrednictwem uslugi projektowania stron www. Czesc z was pewnie wpadlo na taki pomysl juz dawno, dawno temu wiec chcialem sie zapytac czy to wypalilo. Czy macie jakies zlecenia czy moze nikt do was nie napisal?

z gory dzieki za odpowiedzi!!

a to moje stronki:

http://www.debet.k9.pl - taka prosta na "odwal sie" :)

http://www.hmon.com.pl - ta juz bardziej skaplikowana (jeszcze w trakcie budowy)

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 1,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Wypalilo ;) ale o zlecenia musisz sobie sam zadbac robiac kilka dobrych stronek dla wiekszych firm a w ten czas szybko sie wybijesz bo bedziesz mial dobra reklame itd. i osoby dla ktorych wykonales strone beda Cie polecac innym potencjalnym klienta. Czasem bedziesz musial zrobic design za free ale moze sie tak zdarzyc ze dostaniesz pozniej kilka platnych ;) ale i tak aby rozpoczac cos w tym biznesie to wlasnie trzeba rozpoczac od darmowych stron ;) potem majac jakies dobre portfolio mozesz sie rzucic do jakiejs agencji co da Ci staly doplyw zlecen, poczatki nie sa latwe ale mozna sie szybko wybic o ile sie jest dobrym ;)

Napisano
  • Autor

Dzieki za odpowiedz chojraq!!! Podniosles mnie na duchu, chyba bede musial zaczac dzialac! Uwazaj szykuje sie konkurencja ;)

Napisano

Teraz kazdy robi z darmowych szablonow albo kopiuje 2advanced za 50 zl netto. Lepiej zakrecic sie w przemysle spozywczym lub zalozyc studio ze sprzetem poprawiajacym wydajnosc mozgu.

Napisano
  • Autor

Nie ma co ciekawy plan na zycie :) ale wolalbym juz monopolowy zalozyc :P

Napisano

Jacuś szanujace sie firmy nie korzystaja z darmowych szablonow chce miec wlasna i nie powtarzalana strone wiec tutaj problemu nie ma ;) a jak juz ktos im zrobi design za 50zl to jest to najczesciej straszna "kupa" i po jakims czasie zglaszaja sie po nowy design juz do firmy zajmujacej sie tym profesionalnie a nie do jakiegos dzieciaka ktory chce dorobic na kieszonkowe ;) a o zlecenia latwo bo ciagle ktos chce jakas strone ;)

Napisano
  • Autor

mam jeszcze jedno pytanie. jakie jezyki trzeba dobrze poznac zeby spokojnie moznabylo kazda stronke zrobic? bo ja to na razie opieram sie na html'u i flash. czasem wrzuce maly niepozorny skrypcik w php :) domyslam sie ze jeszcze powinienem sie podszkolic w javie. ale czy to wszystko?

a z jakich jezykow ty korzystasz chojraq?

Napisano

xhtml/html, css, js, php, java (ale tylko gotowe skrypt bo samemu jakos nie mialem checi jej nauki ;) ) i to tyle ;)