Napisano 12 Maj 200321 l Sa jakies haczyki aby zkofigurowac sprzet aby ten chodzil szybciej i sprawniej w maxie??? PIII 700mgz 256 sdram geforce Ti200 64mb
Napisano 25 Maj 200321 l \"haczyków\" jest tyle ze całe forum mozna tymzapelnić 1. pożadek w kompie 2. defragi 3 duzy swap instalowane sewoniki do płyty, szyn, mostków 4.jak juz wspomniano quadro 5 nadanie maxowi priorytetu
Napisano 25 Maj 200321 l mam pytanko do Saygona: jeśli mam 512 MB ramu to jaki najlepiej ustawić swap (jaki rozmiar początkowy i jaki maxymalny - - - ja mam ustawione coś ponad 1500 początkowy i 2000 maxymalny), i czy mógłbyś mi rozjaśnić sprawe z priorytetem (czy można na stałe ustawić priorytet dla na przykład Maxa)? z góry dzięki za odpowiedź
Napisano 25 Maj 200321 l swap- im wiekszyu tym lepszty. ale tak realiztycznei to zaley od tego jakei scenki robisz. jak renderujesz giganty po 300 mega to swap 3 giga by sie przydał. a codriprytetu to wlasnie nie wiem czy mozna na stałe, ale na okres działania na pewno( tylko w stystemach NT) na stałe tez sie pewnie da,ale jeszcze nie szukalem. priorytet warto walnąc jak się renderuje i np przegląda strony w tle- net bedzie chodził wolno,ale max bedzie sobie ładni hulał. a co do swpa to dobrze mieć jakiś system NYT, boon przydziela dynamicznie swapa( w zależności od potrzeby, a jak mu brakuje to sie pyta czy poszerzyć)
Napisano 25 Maj 200321 l tegonie znam, wiem ze uzywalem mem turbo,ale on nie umial czyścic ramu powyżej chyba 300 mega:-(