Gość Tramp Napisano 10 Kwiecień 2005 Napisano 10 Kwiecień 2005 Witam Jestem początkujacym uzytkownikiem 3dsmaxa :) Sciagnełem, bo potrzebuję własnych sreenów postaci z gier na swoją strone internetową tzn. do tworzenia ich. Mam takze takie modele: http://download.softpedia.com/games/tools/3dmax_cs_models.zip Wszystko tam jest postacie teksturki, ale jest jeden problem. Jak otwieram postać, wyskauje jakieś okienko z pytaniem jaką teksturę chcę załączyć. Wybieram odpowiednią i nic. Model nie został pokryty zadna teksturą. Dlateog zwracam się do Was, jak nanieć tekstury które mam w tym packu na model ? Szukałem w wyszukiwarce tematow nakladanie tekstur, counter strike etc. ale nic nie znalazłem mi pomocnego. Z góry dzięki
Marvey Napisano 10 Kwiecień 2005 Napisano 10 Kwiecień 2005 a masz zaznaczone show map in viewport (czwarta ikonka od lewej w material editor, taki sześcian biało niebieski)??
Gość Tramp Napisano 10 Kwiecień 2005 Napisano 10 Kwiecień 2005 nie, był odznaczony teraz kliknalem edit: udało mi się to zrobic samemu uffff :x Mam pytanko, jak zrobić postać jaśniejsza przy renderowaniu ? Thx
3dsmaxman Napisano 10 Kwiecień 2005 Napisano 10 Kwiecień 2005 materialy -> mozesz zmienic poziom self ilumination materialow na figurce (na jakies niskie wartosci) lub zmienic kolor diffuse na jasniejszy oswietlenie -> zastosuj oswietlenie o odpowiedniej sile w scenie
Rekomendowane odpowiedzi