Napisano 11 Kwiecień 200519 l takie pytanko mam... jest tak - mam 15 miniaturek,ktore sa przyciskami. chcialabym,zeby po wcisnieciu ktorejs z nich zaladowala sie galeria,ale od klatki na ktorej jest obrazek z danej miniaturki. a galerie mam w osobnym swfie i laduje za pomoca loadMovieNum. mam nadzieje,ze to w miare jasno opisalam... bardzo bede wdzieczna za pomoc. byc moze w ogole zle to robie ale malo znam flasha i robie jak umiem,byle dzialalo ;] dziekuje za uwage i pozdrawiam.
Napisano 11 Kwiecień 200519 l Jesli miniaturki to przyciski to proponuje taki kod: on (release) { tlo.loadMovie("galeria.swf"); _root.onEnterFrame = function() { if ((_root.tlo.getBytesLoaded()/_root.tlo.getBytesTotal()) == "1") { _root.onEnterFrame = null; tlo.gotoAndStop(3); } }; } gdzie "tlo" to instance name Movie clipa (np pusty kwadrat), do ktorego beda ladowane obrazki. W tym wypadku "galeria" poleci do 3 klatki. Lepiej uzywac Movie Clipow, wtedy akcje dajesz na glownym timeline a miniaturki nazywasz kolejno m1, m2, m3.. m2.onRelease = function() { tlo.loadMovie("galeria.swf"); _root.onEnterFrame = function() { if ((_root.tlo.getBytesLoaded()/_root.tlo.getBytesTotal()) == "1") { _root.onEnterFrame = null; tlo.gotoAndStop(2); } }; }; wtedy mozesz latwo uzaleznic ladowany obrazek od nazwy miniaturki (wyciagajac numer MC z nazwy za pomoca "substr"). Czyli uzyjesz jednego kodu dla wszystkich przyciskow. Ale to juz sama powalcz jesli masz ochote :)
Napisano 11 Kwiecień 200519 l Autor dziekuje bardzo. na pewno jakos mi to pomoze, chociaz ten flesz...eh.czasu trza na nauke.a ja czasu nie mam :/ no ale cos z tego bedzie. dziekuje raz jeszcze :] pozdrawiam