Napisano 11 Kwiecień 200519 l W jaki sposob texturujecie swoje obiekty z Rhino pod maxem? zaznaczacie kazdy poly i asign texture? Czy moze jest jakis inny sposob? Bo przyznacie ze ten jest pracochlonny tymbardziej jak po expocie do maxa ma sie setki tysiecy poly:) POZDRAIWAM
Napisano 11 Kwiecień 200519 l jesli juz to jedynym sensownym wyjsciem (jak dla mnie) to przez Unwarp UVW i rozbicie mapowania na cząstki pozniej texturowanie w programach typu Bodypaint lib DeepPaint przez projector i zapisywanie textury bez zadnej kompresji
Napisano 12 Kwiecień 200519 l Autor Marcin mam do Ciebie prosbe... Czy mogłbyś mi to jakos bardziej szczegolowo wytlumaczyc? Dziekuje Ci bardzo:) POZDRAWIAM
Napisano 13 Kwiecień 200519 l MohSETH hym no otexturowanie postaci nurbsowej to napewno bylby maly problem choc a tymbardziej ze rhino nie do tego bylo robione i nie mozna nawet nie trimowanych surfów/polysorfów konwertowac do quadów wiec unvarpowanie jest delikatnie utrudnione a przy mapowaniu elementów mechanicznych wsumie wystarczy podstawowe mapowanie UVmap a na temat deepa i bodypainta sie nie wypowiadam bo niemam i nie uzywalem nigdy :D
Napisano 13 Kwiecień 200519 l hmm chodzilo mi o to zeby zaznaczyc caly obiekt i dodac modyfikator UVW unwarp ... potem zaznaczyc wszystkie poly i zrobic flatten mapping ... rozbije to polygony na wieksze lub mniejsze ... po tym exportujesz do jakiegos programu typu deep paint ... i deep paint ma taką opcje jak projector ... gdy malujesz po obiekcie normalnie to tak jak byc malowal po plaszczyznie i gdy masz np. polygony zmapowane jak w/w to pendzel tak jak by bedzie zachodzil pod polygony ... zreszta sam sobie zobacz ... a projector tak jak by maluje z widoku ... czyli jak byc cisnął puszką farby w jakis obiekt ... musisz to sam zobaczyc bo z grubsza nie potrafie tego wytlumaczyc .... ale da się ... kiedys tego uzywalem ... tak samo w Zbrushu ...