DonVito Corleone Napisano 21 Kwiecień 2005 Napisano 21 Kwiecień 2005 Siema Mam prosbe czy ktos moze zapodac mi jakiegos tutoriala albo sam napisac jak wyrenderowac, samochod z lakierem, ale nie uzywajac mapy hdri. Nie pytam tu o materialy. Chce uzyskac efekt samochodu ktory stoi w studiu. :)
STANEK Napisano 21 Kwiecień 2005 Napisano 21 Kwiecień 2005 Takowe tutoriale znajdziesz napewno na 3Dtotal - przy gotowej scence wykorzystaj dodatkowe bryły które są poukrywane(niewidoczne) typu prostokąty w białym kolorze - powodują bardzo ładne odbicia w lakierze które wyglądają naturalnie i stymulują odbijające się oświetlenie w lakierze :) Pozdrawiam.
Gość ant-3d Napisano 21 Kwiecień 2005 Napisano 21 Kwiecień 2005 Zrob cylider tak powiedzmy na 18 sides, skasuj poligony dolu i gory oraz powiedzmy co druga scianke boczna. Bedziesz mial tak zawne paski z cylindra. Naloz modyfikator normal i w properites obiektu daj na invisible to camera. Naloz material na nie o maxymalnym self ilumination np. Wloz w to swoje auto.
DonVito Corleone Napisano 21 Kwiecień 2005 Autor Napisano 21 Kwiecień 2005 uuuuuuuuuuu no i wlasnie o to mi chodzilo :D:D dzieki
Rekomendowane odpowiedzi