Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Vitam

mam problem z vrayem! otóż, mam scenkę którą renderuję vrayem. wszystko jest w porządku jak renderuje w rozdzielczości 320/240, problem pojawia sie w rozdzielczości powyżej 640/480, wówczas na obrazie pojawiają sie jakieś błędy nie wiem skąd wynikające. stosuje materiały Vraya, w scenie nie ma żadnych caustików, nie ma HDR, jest tylko Global Illumination i 4 światła vray-owe.

• Odpowiedzi 11
  • Wyświetleń 2,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

aha zapomniałem dodac, że używam Maxa 4.2 w Win2000 a wersja Vraya to: 1.09.01b

Napisano

Mialem podobne szopk nie jestes sam, ale tez nie wiem co jest grane... ktos pomoze?

Napisano

Mam mało doświadczenia ale u mnie takie problemy występowały przy używaniu mapy raytrace np. w kanale reflect

Pozdrawiam

Napisano

musisz jeszcze raz \"regowac\" (uruchom rega rejestracyjnego renderer) jesli problem bedzie nadal wyslij mi scene na maila maksymalnie okrojona a ustawie ci ja :)

Napisano
  • Autor

OK dzięki wielkie za odpowiedzi - mam jeszcze pytanko: jak oznaczona jest najnowsza wersja Vraya pod Maxa

4.2?

Napisano
  • Autor

zainstalowałem vraya od nowa , zregowałem i...nic niestety, dalej to samo sie dzieje :(

Napisano
  • Autor

OK PENdzel - dzieki - wysłałem Ci mejla ze scenką - a tak wogóle to czym różni się versja Vraya DEMO od FRee?

Napisano
  • Autor

Zrobiłem tak jak mówisz - zdarłem wersję DEMO i wygląda na to, że wszystko bedzie w porządQ - :( gdyby tylko i nie ten znak wodny:( hmm....

Napisano
  • Autor

Hmm. własnie nad tym ubolewam - - :( - ale cóż \"trzeba sobie w życiu radzić\" - powiedział góral zawiązując buta dżdżownicą - - - [rotfl2]