Napisano 4 Maj 200519 l A taki obrazek planowany chyba od dwoch miesiecy... Musze przyznac ze ostatnio zaniedbalem fotoszopowe malowanie na rzecz szkicu tradycyjnego :P PS+Painter9 - robione gdzies od godziny 10:00 rano do 20:00. Z przerwami wyjdzie jakies 8h (co zreszta widac po obrazku :P ). Oryginal: I zabawa kolorami:
Napisano 4 Maj 200519 l hmm na myśl mi przychodzi Samuraj Jack Genndiego Tartakovskiego, szczególnie tło. Ogólnie ładne, chociaż coś nie tak z kompozycją, wszystko trtoszkę za bardzo ściąga w dół, to chyba przez to że ptaki są za nisko. brakuje też jakiegoś urozmaicenia w trawie, czegoś co przyciągałoby wzrok na tak dużej powierzchni.
Napisano 4 Maj 200519 l Mnie się podoba chyba tylko trawa. Ma fajny klimat, ale taka trawa nie powinna być wyróżniającym się elementem grafiki. Jest dobra na jakieś tło, albo element wypełniający przestrzeń. W pracy nie ma nic ciekawego. Nic co powodowałoby, że będzie się o pracy pamiętać, a nawet zwracać uwagę. Z kompozycją rzeczywiście jest coś nie tak. Coś męczy wzrok. Generalnie podsumowując podoba mi się kilka elementów warszatowych (eg. trawa), ale ogólnie, całościowo jest mierna.
Napisano 4 Maj 200519 l Ptaki wyglądająjak "wstawione" z jakiegoś kształtu... dalszy plan też wygląda na "nie ręczną" robotę... filozofia trawy to pędzel w PS. Wole chwalić prace, a tutaj mógłbym sporo jeszcze wymieniać :/.