Napisano 7 Maj 200519 l Mam problem z materiałem shellac. Wykonuje render lakieru samochodowego zgodnie z tutkiem: http://www.3dkingdom.org/modules.ph...article&sid=541 wszystkie ustawienia mam identyczne, a samochod zdaje sie emanowac od srodka.... Dodam, że render jest w MR, jezeli używam V'Ray'a to tej smiesznej "emanacji" nie ma, tylko brakuje refleksów od plajna... Jestem początkujący i bardzo chce walczyć;) Pomóżcie! ;]
Napisano 8 Maj 200519 l powiedz dużego zrobiłeś tego plane'a nad autem? bo mnie to wygląda na FG albo jakieś photony. Przydało by się coś dokładniej o ustawieniach sceny. Ale jak tak przeglądam tego tutka to widze że włączone GI i FG, przy czym nie ma tam żadnego światła za wyjątkeim skylighta, czyli nic nie emituje photonów także przypuszczam ze to FG "świeci" spróbuj wyłączyć fg i GI i zamiast skylighta dać jakieś mr_area_omni(nie zapomniej włączyć raytraced shadows) i zobacz czy też będzie ci tak świecić
Napisano 9 Maj 200519 l Plejn jest mniej/wiecej taki sam jak w tutku.... GI i FG tez ustawilem jak w tutorialu. A z tym mr_area_omni jeszcze dzisiaj, jak znajde chwile sproboje. Dzieki!