Ragnarok Napisano 23 Maj 2003 Napisano 23 Maj 2003 Witam! Mam putanie dotyczące zakupu procesora. Dwa lata temu (z hakiem) kupiłem sobie kompa (nowego). Teraz dobrze byłoby go troche ulepszyć :). Moja aktualna konfiguracja to: Celeron 566MHz, 256MB SDRAM, Riva TNT2 32MB no i nie wiem jaka płyta główna :( (nie wiem jak to sprawdzić... :)). I teraz mam pytanie - czy opłacałoby mi się dokupic procesor z zegarem 1200MHz??Jest stosunkowo tani i na razie wystarczy... No i tutaj pojawia się problem. Czy moja płyta przetrawi odpowiednio taki procesor?? Wiem, że to pytanie jest głupie, bo nie podałem modelu płytki głownej, no ale może i tak mi coś poradzicie. No i ewentualnie gdzie sprawdzić jaką mam tą plytę główną???? Z góry dzięki
Gość Karawan Napisano 23 Maj 2003 Napisano 23 Maj 2003 A skad mamy to wiedzieć?? strzelamy w ciemno co koles ma za płytę?? [lol][urwanie glowy]
saygon Napisano 24 Maj 2003 Napisano 24 Maj 2003 zainstaluj sis soft sanda- ona powinna podac model płyty głównej,albo rozkręć obudowe i na płycie będzie napis - to jest model.
Ragnarok Napisano 24 Maj 2003 Autor Napisano 24 Maj 2003 No tak, wygłupiłem się, nie ma co :P. A to przez lenistwo, mogłem sobie jakiegoś benchmarka instalnąć i po sprawie, a tak jeno drwiny (zasłużone :-)) ze mnie. Ale nie ważne, tutaj są paramatery z Sandry. Nie znam się na wnętrznościach komputera (zwłaszcza na płytce głównej) więc podaję tu kilka paramtrów, które wydaje mi się, że prawdopodobnie mogą to być modele płyty głównej, mam nadzieję, że wybuchniecie salwami śmiechu na to co napiszę. Dobra, 3,2,1 fire! Computer System -> podkategoria: Model - VT82C692BX System Mainboard ->podkategoria: Model - 693-596B-977 System Mainboard -> kolejna podkategoria (to jest chyba to, co powinienem napisać :-) System Chipset: VIA VT82C693 Apollo Pro Plus Chipset No, to chyba tyle, jeśli trzeba będzie jeszcze coś dopisywać , to czekam (coś mi się wydaje, że pewnikiem czegoś brakuje, ale nie wiem czego :-)) Z góry dzięki
Ragnarok Napisano 24 Maj 2003 Autor Napisano 24 Maj 2003 tma jest takie zdanie które powinno brzmieć \"...mam nadzieję, że NIE wybuchniecie salwami śmiechu... \" za trudności przepraszamy [rotfl2]
saygon Napisano 24 Maj 2003 Napisano 24 Maj 2003 zoabcz na płytę jakiej to jest firmy, bo szukanei po samym chipteście tojest jak szukanie bita danych na 100 gigowym dysku.
Ragnarok Napisano 27 Maj 2003 Autor Napisano 27 Maj 2003 To będzie chyba to: SY-6VBA133ATX VIA133MHz ATA66
Rekomendowane odpowiedzi