Bond Napisano 25 Maj 2003 Napisano 25 Maj 2003 HELP ME... Jak nakładać tekstury na objekty w 3D Studio Max 5 w postaci pliku *.jpg???
TIMOTI Napisano 25 Maj 2003 Napisano 25 Maj 2003 niewiem czy w 5 jest tak samo wejdz do material editor nacisni na kwadrat obok diffuse i tam nacisni bitmap nieweim czy to wiesz ale na wszelki wypadek powiem przeciagni to kolo na obiekt i nacisni w material editor show map in viewport (kwadrat niebiesko-bialy na gorze pod tymi kulkami ) chyba o to ci chodzilo .... ;)
Bond Napisano 26 Maj 2003 Autor Napisano 26 Maj 2003 OK thanks!!!! I jeszcze jedno. Jak np. w kwadracie wyciąć koło??? (na wylot)
Bond Napisano 26 Maj 2003 Autor Napisano 26 Maj 2003 OK już znalazłem, ale mam kolejny problem. Próbuję zrobić oponę GOODYEAR EAGLE F1 której opis jest w tutoriale. I gdy mam już wycinać rowki (wszystkie) jako obiekt B w boolean zaznacza mi się tylko jedna grupa tych rowków. HELP...
sikham Napisano 27 Maj 2003 Napisano 27 Maj 2003 widzę że mogłem w tym tutku bardziej opisać opcje :(
sikham Napisano 27 Maj 2003 Napisano 27 Maj 2003 niby tak ale nie jestem najlepszy zawsze mogę powiedzieć ze to tuteka dla ludi o statusie beginner + ;)
Bond Napisano 28 Maj 2003 Autor Napisano 28 Maj 2003 Originally posted by Aleksander Aha jeszcze drugie pytanie. Wszytkie grupy rowkow nalezy rozgrupowac. Nastepnie zrobic z nich jeden Mesh (ktorys z nich convertujesz na Editable Mesh i dolaczasz pozostale - funkcja Attach). Dopiero tak przygotowany obiekt nadaje sie jako operand do operacji Boolowskich. Jak robię chyba tak jak mówisz to mam nie aktywne Attach :(
j3d1 Napisano 28 Maj 2003 Napisano 28 Maj 2003 to chyba zle robisz, bo funkcja Attach jest aktywna :( Musisz to zrobic na poziomie struktury Element (o ile sie nie myle).
sikham Napisano 29 Maj 2003 Napisano 29 Maj 2003 nie mam pomysłu narazie na tutek :( w przyszłości pomyślę nad plikami [piwo]
Rekomendowane odpowiedzi