Napisano 15 Maj 200519 l Witam :) z góry przepraszam, jeżeli mój problem nie jest zbyt odpowiedni na to raczej artystyczne forum, a problem jest następujący: mam przycisk we flashu, z ktorego chce zrobic odsylacz... banał? tez mi się tak wydawało? Więc dlaczego to cholerstwo nie działa ;) kod: zeby było śmieszniej javaScriptowa funkcja pokaz() działa :) dodam jeszcze, że używam Firefoxa - tam po najchaniu myszką na przycisk w pasku stanu nie zostaje wyświetlona żadna informacja, w IE - owszem - pasek stanu zawiera adres o2.pl, jednak kilkanie nie przynosi rezultatu kiedy między znaczniki , tuż obok wstawie zwykły tekst - na stronie pojawi się działający link, zaraz obok nie działającego przycisku... co ja robie źle? miłego dnia :)
Napisano 15 Maj 200519 l hmm.. to kiepski pomysł robić flashowe odsyłacze jako odzielne obiekty. ale cóż - zrób to wewnątrz flasha a nie napychaj masę JS w htmlu, skoro używasz już flasha. Nie mieszaj tak, bo naprawdę nie trzeba komplikować kodu. Zrób obiekt we flashu, który jest buttonem i zaznacz go i nadaj mu akcje : on (press) { getURL("http://aaa.com", _parent);} Czy jakoś tak. Powinno zadziałać. Ale w każdym razie jest masę tutoriali w necie o tym. polecam: http://www.kirupa.com
Napisano 15 Maj 200519 l oj chyba sie nie ma co dziwic dlaczego flash miedzy znacznikami nie dziala...tzn nie jest linkiem...tego swf'a naprawde nie obchodzi miedzy jakimi znacznikami jest...jesli nie zrobisz w nim akcji on press to po kliknieciu...w tle będzie słychać szyderczy śmiech...tzn nie stanie sie nic :) btw. nie rób każdego buttona jako osobny obiekt swf Pozdrawiam
Napisano 14 Grudzień 200717 l prosze o pomoc!! dlaczego jak tworze obiekt który jest buttonem to gdy nadaj mu akcje "on" to wtedy okno do wpisania komend jest nieczynne , nic sie nie da wpisać...:/
Napisano 14 Grudzień 200717 l Powinienes/as zalozyc oddzielny watek. Masz dodanego keyframe'a dla stancji "on"? Wcisnales/as F9?