SuperRafek Napisano 16 Maj 2005 Napisano 16 Maj 2005 Cześć! Jestem początkujący, nauczylem sie juz troszke modelowac łatwe obiekty i zdecydowalem, ze zrobie cos do konca. Wymodelowalem sobie puszke Pepsi, i teraz mam problem z nalozeniem na to loga pepsi. Jak zrobi zeby napis obkrecil sie naokolo puszki ? Prosze o wytlumaczenie szczególowe jak dla nuba :( dzieki z gory Pozdrawiam !
Bzyku Napisano 16 Maj 2005 Napisano 16 Maj 2005 do puszki dodajesz modyfikator uvmap chyba uv ;) i zmieniasz typ na cylinder o i byle gizmo bylo ustawione jak trzeba :)
AGmakonts Napisano 16 Maj 2005 Napisano 16 Maj 2005 a dokłądniej mówiąc uvwmap. Jak chcesz tutka to na max 3d jest właśnie o modelowaniu puszki coli a na 3dtotal o jedj dokładnym texturowaniu
SuperRafek Napisano 16 Maj 2005 Autor Napisano 16 Maj 2005 Dzięki, puszke modelowalem wlasnie z tego tutka, a tamtego zaraz obaczaje :-> i jakbyś mogł podac mi linka do tego 2nd tutka byłbym niezmiernie wdzieczny ... jakos znalezc nie moge o.O
AGmakonts Napisano 16 Maj 2005 Napisano 16 Maj 2005 sorki pomyliłem się to nie jest tutek o teksturowaniu jako takim ale o zrobieniu teksturki w PS'ie ale i tak może się przydac http://67.15.36.49/team/Tutorials/wilson_texturing/wilson_texturing_01.asp
Bilay Napisano 17 Maj 2005 Napisano 17 Maj 2005 Pomocny może okazać się także help maxowy. O ile pamiętam to jest tam tutek step-by-step o modelowaniu butelki wina (materiały + teksturowanie). Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi