Napisano 16 Maj 200519 l Cześć! Jestem początkujący, nauczylem sie juz troszke modelowac łatwe obiekty i zdecydowalem, ze zrobie cos do konca. Wymodelowalem sobie puszke Pepsi, i teraz mam problem z nalozeniem na to loga pepsi. Jak zrobi zeby napis obkrecil sie naokolo puszki ? Prosze o wytlumaczenie szczególowe jak dla nuba :( dzieki z gory Pozdrawiam !
Napisano 16 Maj 200519 l do puszki dodajesz modyfikator uvmap chyba uv ;) i zmieniasz typ na cylinder o i byle gizmo bylo ustawione jak trzeba :)
Napisano 16 Maj 200519 l a dokłądniej mówiąc uvwmap. Jak chcesz tutka to na max 3d jest właśnie o modelowaniu puszki coli a na 3dtotal o jedj dokładnym texturowaniu
Napisano 16 Maj 200519 l Autor Dzięki, puszke modelowalem wlasnie z tego tutka, a tamtego zaraz obaczaje :-> i jakbyś mogł podac mi linka do tego 2nd tutka byłbym niezmiernie wdzieczny ... jakos znalezc nie moge o.O
Napisano 16 Maj 200519 l sorki pomyliłem się to nie jest tutek o teksturowaniu jako takim ale o zrobieniu teksturki w PS'ie ale i tak może się przydac http://67.15.36.49/team/Tutorials/wilson_texturing/wilson_texturing_01.asp
Napisano 17 Maj 200519 l Pomocny może okazać się także help maxowy. O ile pamiętam to jest tam tutek step-by-step o modelowaniu butelki wina (materiały + teksturowanie). Pozdrawiam