sauax Napisano 16 Maj 2005 Napisano 16 Maj 2005 wiec mam taki maly problem.. mam dwie animacje na warstwach, jedna to chod wzdluz splajna a druga taniec w miejscu..Co chce zrobic to zeby postac przeszla kawalek a nastepnie zaczela tanczyc. UStawiam wszystko w Dope Sheet zeby bylo ok. puszczam animacje i wtedy postac idzie ale gdy ma tanczyc przelatuje do miejsca gdzie zaczynal sie chod i tanczy... dlaczego tak sie dzieje??? i jak temu zaradzic??
Kris_R Napisano 18 Maj 2005 Napisano 18 Maj 2005 Mieszanie warstw w CAT robisz w zakładce Motion kluczując parametr Global Weight danej warstwy... albo wciskasz 'Show ranges for all Layers' i tam edytujesz...
sauax Napisano 18 Maj 2005 Autor Napisano 18 Maj 2005 Kris nie o to mi chodzi.. moze zle wytlumaczylem :/ chodzi o to ze przy zmianie wag warstw obiekt dodatkowo sie przemieszcza..a chce zeby szedl i w tym miejscu gdzie skonczyl isc zaczal tanczyc tymczasem on leci wraz ze zmiana wagi do poczatku i tam zaczyna tanczyc :0
Kris_R Napisano 19 Maj 2005 Napisano 19 Maj 2005 No to zmień położenie obiektu w tej drugiej warstwie...aby nie wracał do początku, tylko został tam gdzie ma zostać :)
sauax Napisano 19 Maj 2005 Autor Napisano 19 Maj 2005 :) no pytanie wlasnie jak??? przesuwanie ghostow i glownego obiektu nic nie daje.. jedyne co mi sie udalo narazie wykombinowac to .. pracuje na walkcycle i zatrzymuje animcje w miejcu gdzie chce zeby to bylo potem laduje klip z tancem do nowej warstwy i daje Scale Layer to Current Position i jest oki.. tylko zeby potem cos przestawic musze robic calosc od poczatku :/ a zeby tak dalo sie po prostu idzie i zminic wage i robi cos innego w tym miejscu do ktorego doszedl
Kris_R Napisano 20 Maj 2005 Napisano 20 Maj 2005 W danym miejscu gdzie postać się zatrzymuje daj nową warstwę absolutną... jeśli dobrze zrozumiałem o co Ci chodzi.
Rekomendowane odpowiedzi