danilo2 Napisano 17 Maj 2005 Napisano 17 Maj 2005 Witam, mam takie oto pytanie: za pomocą czego zriggować postać, tak aby efekt na końcu był najlepszy? Który w/g was jest lepszy: CAT czy ACT i w którym z tych 2 można uzyskać lepszy i bardziej realsistyczny efekt?
sauax Napisano 17 Maj 2005 Napisano 17 Maj 2005 ja tworzylem wlasny setup z kosci, potem zobaczylem CAT i odrazu sie [przerzucilem, prostota animacji i duzo opcji po prostu rewelka,poza tym masz niezle wsparcie pod postacia darmowych video tutoriali na stronie catoolkit .. o ACT nic nie wiem:) wiec jedynie moge ci polecic CATa.. zobacz ten watek, sciagnij animke i zobacz mozliwosci ;) http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=15007 pozdrufki
Kris_R Napisano 18 Maj 2005 Napisano 18 Maj 2005 ACT jest zorientowany bardziej anatomicznie... bardziej realistycznie mam wrażenie...CAT bardziej elastycznie, bardziej plastycznie i swobodnie.... który lepszy? zależy od sytuacji.. Jeśli chcesz mieć taką hiprer realną animę mięśni to możesz zobaczyć czy ACT Ci wystarczy... powinien
Rekomendowane odpowiedzi