MaGuu Napisano 22 Maj 2005 Napisano 22 Maj 2005 Mam taki problem: importuję sobie do maxa drzewka w postaci plików z .xfr (program XFrog do generacji roślin chyba :P ) Tyle że zajmuja one 333129 a to jest "troszeczkę" za dużo. Czy jest możliwośc przypisania tego drzewka do np jakiegoś boxa. Ukrycie drzewka i przesuwanie tylko boxem (drzewko też sie przesunie ale będzie niewidoczne) a tylko na czas renderingu znów "właczyć" drzewko? Przdało by mi się to bo nie wyrobie jak mi sie viewport obraca minute :O
danilo2 Napisano 22 Maj 2005 Napisano 22 Maj 2005 prawym klawiszem click na drzewko -> opcje -> display as box i po sprawie ;P
Marcin Napisano 22 Maj 2005 Napisano 22 Maj 2005 dlatego czasem warto skozystac z Xfrog tune zeby chociaz minimalnie zoptymalizowac drzewo ;] naciśnij "o" w viewporcie lub jesli uzywasz vraya to skozystaj z vray proxy ... (w wersji vray 1.46.xx)
MaGuu Napisano 22 Maj 2005 Autor Napisano 22 Maj 2005 Tak szybkiej odpowiedzi się nie spodziewałem - jedna po 3 druga po 6 minutach :) Dzięki - POMOGŁO - o coś takiego właśnie mi chodziło thx
danilo2 Napisano 22 Maj 2005 Napisano 22 Maj 2005 szybkosc odpowiedzi zależy od pory dnia - wieczorem jest dużo osób w necie i ma trochę czasu :-)
Rekomendowane odpowiedzi