Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Robię ujęcie w 3ds max`ie 6 idącej postaci. Zanimowałem dwa kroki (lewą i prawą nogą) i chce teraz kopiować ten ruch aby wyszedł marsz(bardzo mi to skróci prace i ujednolici poruszanie się postaci). Jest ten problem że nie mam pojęcia jak kopiować kluczowe klatki, czy coś w tym stylu i czy to wogóle możliwe?? Proszę pomóżcie mi.

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 944
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

po pierwsze zajmij się CAT'em albo w najgorszym razie Chraracter Studio, a jak chcesz kopiować klatki to zaznacz je i z przytrzymanym shiftem przeciągnij dalej.. ale tak jak mówię lepiej zająć się narzędziami które przyspieszą robienie ruchu postaci :)

pozdr

Napisano
  • Autor

Dzięki za konkretną odpowiedź danilo2, ale oświeć mnie co to za program "CAT"? Nie słyszałem o nim, choć może powinienem.

Napisano
  • Autor

Mam następne pytanie: czy da się skopiować klatki kluczowe(ogólnie zanimowany ruch)z jednego przedmiotu dla drugiego?? chodzi o to że, jak zanimowałem jedną nogę poruszającą się perfekcyjnie to czy mogę drugiej nodze nadać te same klatki kluczowe zakładające przenieszczenie i animacje przedmiotu? potem bym jedynie przemieścił w czasie kluczowe klatki jednej nogi względem drugiej aby razem nie kroczyły. Proszę o pomoc.

Napisano

Skopiować klatek raczej się nie da do innego obiektu. Możesz spróbować je przerysować w Track View.

CAT-Character Animation Toolkit