MortisGrim Napisano 23 Maj 2005 Napisano 23 Maj 2005 Robię ujęcie w 3ds max`ie 6 idącej postaci. Zanimowałem dwa kroki (lewą i prawą nogą) i chce teraz kopiować ten ruch aby wyszedł marsz(bardzo mi to skróci prace i ujednolici poruszanie się postaci). Jest ten problem że nie mam pojęcia jak kopiować kluczowe klatki, czy coś w tym stylu i czy to wogóle możliwe?? Proszę pomóżcie mi.
danilo2 Napisano 23 Maj 2005 Napisano 23 Maj 2005 po pierwsze zajmij się CAT'em albo w najgorszym razie Chraracter Studio, a jak chcesz kopiować klatki to zaznacz je i z przytrzymanym shiftem przeciągnij dalej.. ale tak jak mówię lepiej zająć się narzędziami które przyspieszą robienie ruchu postaci :) pozdr
mistrz3d Napisano 23 Maj 2005 Napisano 23 Maj 2005 tu sie roi od watkow pt: "pytanie"!!... zmieniajcie te tematy na zgodne...
MortisGrim Napisano 23 Maj 2005 Autor Napisano 23 Maj 2005 Dzięki za konkretną odpowiedź danilo2, ale oświeć mnie co to za program "CAT"? Nie słyszałem o nim, choć może powinienem.
MortisGrim Napisano 23 Maj 2005 Autor Napisano 23 Maj 2005 Mam następne pytanie: czy da się skopiować klatki kluczowe(ogólnie zanimowany ruch)z jednego przedmiotu dla drugiego?? chodzi o to że, jak zanimowałem jedną nogę poruszającą się perfekcyjnie to czy mogę drugiej nodze nadać te same klatki kluczowe zakładające przenieszczenie i animacje przedmiotu? potem bym jedynie przemieścił w czasie kluczowe klatki jednej nogi względem drugiej aby razem nie kroczyły. Proszę o pomoc.
Gustlik Napisano 24 Maj 2005 Napisano 24 Maj 2005 Skopiować klatek raczej się nie da do innego obiektu. Możesz spróbować je przerysować w Track View. CAT-Character Animation Toolkit
Rekomendowane odpowiedzi