MortisGrim Napisano 23 Maj 2005 Napisano 23 Maj 2005 Ściągając z neta jakieś modele często jest tak że jeżeli je razem animujemy to przy np. rotacji nie obracają się razem tylko po oddzielnych jakiś swoich osiach. Jak można połączyć obiekty aby tego uniknąć?? Proszę pomóżcie.
Gustlik Napisano 24 Maj 2005 Napisano 24 Maj 2005 Attach lub Group - na stałe albo zlinkuj obiekty z jakimś helperem (obiekty będzie można animować osobno lub przy pomocy helpera)
MortisGrim Napisano 24 Maj 2005 Autor Napisano 24 Maj 2005 próbowałem group ale to wyklucza dalszą animację, a więc jedno wyklucza drugie. Będę musiał jakoś inaczej to zrobić. Spróbuje attach ale póki co nie mogę tego znaleźć(liczę na podpowiedź), a jeżeli z jakimś helperem to z jakim dokładnie??
MortisGrim Napisano 24 Maj 2005 Autor Napisano 24 Maj 2005 znalazłem to attach ale jest zaznaczone na siwo(nie można wcisnąć). co zrobić aby było można tego używać?
Marcin Napisano 24 Maj 2005 Napisano 24 Maj 2005 attach to funkcja po przekonvertowaniu obiektu do editable mesh/poly/patch w zakladce modify masz tam attach .... tyle ze jak cos dolaczysz do danego obiektu bedzie to stanowil całosc i nei bedziesz mogl animowac tego oddzielnie ... bedzie tworzylo jeden obiekt z jednym pivotem
Gustlik Napisano 25 Maj 2005 Napisano 25 Maj 2005 stwórz helper dummy pomiędzy obiektami i zlinkuj wszystko ze sobą tak: obiekt1-dummy, obiekt2-dummy przy pomocy narzędzia select and link. Obracając dummy będziesz obracał wszystko po pivocie dummy a obiekty będzie można osobno animować
Rekomendowane odpowiedzi