Napisano 25 Maj 200519 l witam, mam problem, wybieram sie kupic dysk 160 GB, ale ostatnio sie dowiedzialem ze moze mam nieodopowiednia plyte glowna na taki dysk; dlatego chcialem sie spytac czy moge miec tej wielkosci dysk na moim kompie, plyta glowna MSI Intel 845PE Max; jesli moge to wtedy jaki dysk (wiem ze sa tam jakies SATA, IDE i tym podobne, przyznam sie szczerze - za wiele na temat wlasnosci dyskow akurat nie wiem) z gory dzieki za pomoc
Napisano 25 Maj 200519 l cze jak mam dysk 160 GB Caviara i jest spoko a płyte główną Shuttle AK32a wiec nie jest nowa chodzi bo chodzi ale to jest mój 3 dysk na tym kompie wiec moze ta płyta główna jest przyczyną najlepiej to idz do komputerowego i pogadaj ze sprzedawcą (najlepiej do kilku sklepów dla rozenzania ) Powiem ci tylko ze miałem problem z robieniem partycji na takim dysku poniewaz Fdisk z win98 nie obsługuje i musiałem nowego fdiska po ang zassac na necie i jakos dziwnym trafem mogłem zrobic tylko 2 partycje (moze moja niewiedze ze tylko tyle) dysk spoko nareszniec duzo wolnego miejsca jak chcesz to ci moge tego Fdisk'a podesłac na maila :) ps. moze nie trafiłem w temat ale zawsze cos pomogłem . Peace brother
Napisano 25 Maj 200519 l Autor jesli program jest darmowy to spoko:), wielkie dzieki wlasnie wrocilem ze sklepu i zamowilem Seageta Barracude (tez moj trzeci dysk i tej samej firmy i jestem zadowolony, sa bardzo drogie ale wg mnie solidne :)) jeszcze raz wielkie dzieki, i nie moge sie doczekac wolnego miesca :D i jeszcze jedno pytanko: aktualizowales BIOS'a?? bo ja nie, ale gosciu w sklepie powiedzial ze na pewno pojdzie mi 160-tka pzdr PS. zapomnialem maila zapodac :): mikeb@grafik.3d.pl
Napisano 25 Maj 200519 l co do Seagetów to nic w biosie nie robilem pierwszy: 10gb 5400 sie #$#($*#$#$ drugi: 40 GB barracuda tez sie rąbał błedy typu: opóznienie w kopiowaniu i tez po nim. a teraz 160 gb nie seaget chodzi dosc dobrze ale wydaje mi sie ze czym wieksze dyski beda tym bardziej bedą sie chrzanic wogóle czym dalej w swiat (lata leca) tym wszytko bardziej masowe i gorsze !!! a programik ci juz posłałem co do fdiska _______________ nagraj go na cd luzem i bios przestaw sobie tam gdzies ejst FIRST BOOT DEVICE jakoś tak. POtem smignij do folderu PROGRAM i jesli nieznasz komend dosa to ;) cd nazwa_foderu przyklad: cd win98 [ potem ender] i jestes w x:\win98 cd .. start np. start fdisk niepisz tylko tak format x:|T (100% działa) a w ang wersji chyba format x:|Y a robi to ze niepyta sie przed sformatowaniem :D