Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

cze wam

mam pare pytanek zwiazane z Zbrushem.

Na strocne producenta widzialem niezła maszyna z tego jest :D

a wiec...

#01: Zrobiles sobie low poly model w maxie i exportowałem go do formatu który obsługuje

z brush i jest gicior robie sobie robie a tu nagle mi sie skopiował ten obiekt i mam

2 takie same obiekty w scenie z przywyczajenia do maxa odrazu poszedł w ruch DELETE

a tu prrrrr nic wiec pytanie odnosi sie jak powrócic do mojego obiektu nr 1

#02: po co sa te inne pedzle one nie ingeruja w siatke modelu :) (pss tak mi sie wydaje)

dziwny interface troche nie wygodny .

• Odpowiedzi 3
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

Obiekt Ci się sam nie skopiował :) layer_clear, w tools wybierasz to co chcerz edytować (o ile nie jest już wybrane), rysujesz na ekranie, włączasz edit i editujesz.

zBrush to program 2D/3D wszystko co odznaczysz staje się częścią tła.

Napisano

jak już wyszedłes z edycji obiektu (T) i wrzuciłes nowy to do bani bo juz do wdyji tamtego nie wrócisz :P np importujesz obiekt do zb, zwiększasz divide czy jak to tam idzie, przechodzisz do edycji (T) modelujesz sobie cosik tam pędzlem czy jak to sie zwie, potem dajesz 'tools->save tool' albo 'tool->save as' (kurcze nie pamiętam jak to idzie bo już troche nie używam ;)) potem jak odpalasz zb od nowa to dajesz tools->load czy cosik takiego i wybierasz zapisany plik :D potem możesz przejsc do edycjji(T) i edytowac dalej, ale jak w trakcie pracy upuścisz(ze tak powiem) model na background to automatycznie kończys z nim zabawe :( i nie ma powrotu (dlatego cześto save'uj) co do pytania drugiego to kwestia wyglada tak że musisz przejsc do trybu PROJECTIO MASTER czy jakoś tak (w zb2 jest po lewej u góry przycisk) i tam odznaczasz opcje color, a zaznaczasz tą na dole (cos tam z modelowaniem w naziw) potem wybierasz jakis inny pędzel i rusujesz sobie po tym obiekcie co masz na tle (nei mozesz obracac wtedy kamery) potem klikasz znowu PM i przycisk DROP i mozesz znowu edytowac obiekt (obracac kamere etc) dobra moze coś zrozumiesz z tego bo tak chaotycznie to napisałem :P ale powodzenia.

Napisano

jak już wyszedłes z edycji obiektu (T) i wrzuciłes nowy to...w tools wystarczy go jeszcze raz wybrać, jeszcze raz stworzyć i edytować dalej :D

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności