Napisano 28 Maj 200519 l az mi glupio pytac o taki szczegol, ale musze :( jak polaczyc line i arc (chodzi mi koncowki vertexow)
Napisano 28 Maj 200519 l Autor zrobilem - nastepnie dalem modifity/renderable spline modifer i mam takie cos ?? (patrz zdjecie) czemu nie jest gladkie ??
Napisano 28 Maj 200519 l to nie jest nawet attachowane ;] przekonvertuj ten Arc do editable spline ... dodaj (attach) tą drugą linię ... pozneij zaznacz wieszcholki i zweilduj ze sobą ... jak chcesz głatkie przejscia to mozesz to zrobic za pomoca "filet"
Napisano 28 Maj 200519 l weld - spawać (łączyć) wierzchołki; musisz polaczyc (juz po polaczeniu dwoch splajnow (czyli lini) za pomoca przycisku attache) wierzcholki w miejscu laczenia za pomoca funkcji weld - zaznaczasz 2 wierzcholki i klikasz przycisk weld na dole rolety; tak z oboma wierzcholkami; potem te wierzcholki, ktore sa ostre "filetujesz" :D za pomoca funkcji filet (rowniez na dole rolety) z takim parametrem, jaki ci pasuje; i oczywiscie renderable spline z dostatecznie duzym parametrem