kuba333 Napisano 28 Maj 2005 Napisano 28 Maj 2005 Ostatnio przeglądając strony operatorów telefonii komórkowych znalazłem taką opcję "zobacz telefon w 3d". No więc kliknąłem i rzeczywiście...Teraz zastanawiam się jak to zrobić(np. model wykonany w 3dsmax i wczytany do apletu javy, z możliwością obracania)
sanki Napisano 28 Maj 2005 Napisano 28 Maj 2005 wykorzystujac chociazby jakas implementacje opengl dla javy
David14 Napisano 28 Maj 2005 Napisano 28 Maj 2005 jak masz pełną wersjr 3ds maxa to w tutorialach jest coś takiego jak Shockwawe czy jakoś tak
ChaoSMakeR Napisano 28 Maj 2005 Napisano 28 Maj 2005 http://www.viewpoint.com o ile sie orientuje to chyba za pomoca javy to w tym exporterze mozna udostepniac ale trzeba siepostarac mocno zeby uzyskac jakis efekt.
misiold Napisano 28 Maj 2005 Napisano 28 Maj 2005 buhaha A WCALE BO TAK NIE TRZEBA SIĘ BABRAĆ W Javie, model można zrobić w 3Ds MAX i zastosować VRML!!! (Polecam program 3-D Website Builder firmyMindFlux albo Atmosphere od Adobe)
kuba333 Napisano 28 Maj 2005 Autor Napisano 28 Maj 2005 A WCALE BO TAK NIE TRZEBA SIĘ BABRAĆ W Javie Ja wcale nie mówię że to tylko da się zrobić w javie, ale akurat w niej widzialem to zrobione :P
kuba333 Napisano 8 Czerwiec 2005 Autor Napisano 8 Czerwiec 2005 Ok, udało mi się znaleźć to, co chciałem - Anfy. Program w postaci prostych kreatorów pozwala na stworzenie dowolnego efektu w Javie, a jest ich chyba z 50. Jedyny problem to taki: program obsługuje pliki: wrml97, a3d, a3x. Gdy ekportuję z 3dsmax'a do wrml to po wczytaniu pliku do anfy wyświetlany jest błąd albo nie ma tekstur. Do reszty formatów nie da się eksportować z 3dsmax'a :( . Czy jest jakiś sposób żeby wyekportować do jednego z formatów z ZACHOWANIEM tekstury?
Rekomendowane odpowiedzi