Napisano 28 Maj 200519 l Ostatnio przeglądając strony operatorów telefonii komórkowych znalazłem taką opcję "zobacz telefon w 3d". No więc kliknąłem i rzeczywiście...Teraz zastanawiam się jak to zrobić(np. model wykonany w 3dsmax i wczytany do apletu javy, z możliwością obracania)
Napisano 28 Maj 200519 l jak masz pełną wersjr 3ds maxa to w tutorialach jest coś takiego jak Shockwawe czy jakoś tak
Napisano 28 Maj 200519 l http://www.viewpoint.com o ile sie orientuje to chyba za pomoca javy to w tym exporterze mozna udostepniac ale trzeba siepostarac mocno zeby uzyskac jakis efekt.
Napisano 28 Maj 200519 l buhaha A WCALE BO TAK NIE TRZEBA SIĘ BABRAĆ W Javie, model można zrobić w 3Ds MAX i zastosować VRML!!! (Polecam program 3-D Website Builder firmyMindFlux albo Atmosphere od Adobe)
Napisano 28 Maj 200519 l Autor A WCALE BO TAK NIE TRZEBA SIĘ BABRAĆ W Javie Ja wcale nie mówię że to tylko da się zrobić w javie, ale akurat w niej widzialem to zrobione :P
Napisano 8 Czerwiec 200519 l Autor Ok, udało mi się znaleźć to, co chciałem - Anfy. Program w postaci prostych kreatorów pozwala na stworzenie dowolnego efektu w Javie, a jest ich chyba z 50. Jedyny problem to taki: program obsługuje pliki: wrml97, a3d, a3x. Gdy ekportuję z 3dsmax'a do wrml to po wczytaniu pliku do anfy wyświetlany jest błąd albo nie ma tekstur. Do reszty formatów nie da się eksportować z 3dsmax'a :( . Czy jest jakiś sposób żeby wyekportować do jednego z formatów z ZACHOWANIEM tekstury?