ZiBi_PL Napisano 29 Maj 2005 Napisano 29 Maj 2005 witam. musze zrobic animacje do szkoly jednak jestem w tmy dziale noga. a wlaszcza jesli idzie o te czasteczki :P robilem na podstawie tutka z 3dmax.pl jednak efekt nie jest taki jak byc powinien (moze ja cos zle robie) chcialbym zrobic aby "slady" kuli byly w ksztalcie okregow ktore rozchodza sie delikatnie a po nich nastepuja nastepne. tak mniejwiecej jak w matrixie (niewiem jak to opisac). moze mi ktos pomoc ??
kuba333 Napisano 29 Maj 2005 Napisano 29 Maj 2005 O ile pamietam, to w jednej z książek do pobrania na max3d.pl jest opisany "Matrix bullet time effect", to chyba o to chodzi, chociaż mogę się mylić.
ZiBi_PL Napisano 29 Maj 2005 Autor Napisano 29 Maj 2005 a poszukam. moze znajde cos tam na ten temat. a czy ta ksiazka jest po ang ? czy pl ??
ZiBi_PL Napisano 30 Maj 2005 Autor Napisano 30 Maj 2005 to teraz inne pytanko. zrobilem juz sobie scenke z zadowalajacym efektem jedneak czasteczki ktore tobia rozmycie przy scenie ze 100 klatakmi poruszaja sie strasznie szybko =/ kiedy zmniejszam speed to nic nie daje.
Rekomendowane odpowiedzi