DeKo Napisano 30 Maj 2003 Napisano 30 Maj 2003 Potrzebny skrypt by po uruchomieniu 3dsmax zaczal on odrazu renderowac jakos ustawiana scene i zachowal ja do pliku!!!
Gość Karawan Napisano 30 Maj 2003 Napisano 30 Maj 2003 po co skrypt? wchodzi do maxa i kilkasz render...
DeKo Napisano 31 Maj 2003 Autor Napisano 31 Maj 2003 Chce nastawic aby max wlaczyl sie o np. 23h i zaczal mi renderowac!!! Wlaczenie maxa o poszczegolnej godzinie zrobie w Delphi, a trzeba teraz tylko scryptu aby zaczal renderowac sam! [rotfl2]
Gość Karawan Napisano 31 Maj 2003 Napisano 31 Maj 2003 a co o 23:00 juz spisz ze musi cie sam renderowac?
DeKo Napisano 1 Czerwiec 2003 Autor Napisano 1 Czerwiec 2003 Nu to tylko przyklad :mad: Np. patrze film do 1.00h i chce by po ukonczeniu filmu(jezeli nie chcac zasne i go nie dopatrze ;)) wlaczyl sie max(i wyloczyl sie Film, >) i zaczal mi renderowac na cala noc. Zrana wstaje i jest juz zrenderowane i zachowane do pliku :D [piwo]
lechoo Napisano 2 Czerwiec 2003 Napisano 2 Czerwiec 2003 Oto skrypt: fn startup_render = ( if (loadMaxFile \"c:\\\\3dsmax5\\\\scenes\\\\asd.max\") then ( render fromframe:0 toframe:100 outputfile:\"c:\\\\temp\\\\asd.png\" progressbar:true ) ) callbacks.addScript #postSystemStartup \"startup_render()\" id:#asd_startup_render Oczywiscie sciezki trzeba odpowiednio pozmieniac a sam skrypt wrzucic do katalogu (max root)\\scripts\\startup
Rekomendowane odpowiedzi