Andree Napisano 30 Maj 2003 Napisano 30 Maj 2003 Witam. Mam pytanie ucze sie uzywania mapek hdri i wszystko ok,z kulkami wychodzi ale nie wiem co zrobic zeby box mial wlasciwy wyglad z hdri? Uzyskuje caly czas cos takiego.
Andree Napisano 2 Czerwiec 2003 Autor Napisano 2 Czerwiec 2003 jakies pomysly? bo ja na serio nie wiem jak to zrobic :/ [pomocy] greetz[soczek]
Andree Napisano 2 Czerwiec 2003 Autor Napisano 2 Czerwiec 2003 no ale ta mapa hdri na nim nie wyglada prawidlowo. Chyba ze tak ma wygladac :/ Porownanie kulki i boxa
Anibal Napisano 2 Czerwiec 2003 Napisano 2 Czerwiec 2003 Teraz mnie utwierdziłeś w przekonaniu że jest OK... Rozbłuski na Boksie rozkładają się w inny sposób niż na obiektach sferycznych... Mapa HDRI odbija się w BOX\'sie troche rozmyta, natomiast w kuli otoczenia \"skupia się\"(brakło mi słów)...[urwanie glowy] Pozdrawiam
Andree Napisano 2 Czerwiec 2003 Autor Napisano 2 Czerwiec 2003 to w takim razie jest jakies wyjscie zeby na boxie miec ladna mape hdri? czy moze tak musi byc i sie nic z tym nie da zrobic?
hump Napisano 2 Czerwiec 2003 Napisano 2 Czerwiec 2003 tak na szybko to efekt na pewno bedzie lepszy jak ten box czy cokolwiek innego \"kanciastego\" bedzie zfazowane daj chamfer boxa lub potraktuj to bevelem, niech to sie troche wyobli....w naturze (to truizm) nic nie ma idealnych kantow. niby drobiazg. plik mi sie nie otwiera...moze kwestia sprzetu...wkrotce bede mial maxa5 to rzuce okiem
Anibal Napisano 2 Czerwiec 2003 Napisano 2 Czerwiec 2003 Ja proponuje stworzyć box\'a, przypisać mu teslate 2, a następnie mesh smoth 1... Pokombinuj z parametrami a otrzymasz to co chcesz [cfaniak] Pozdrawiam
lechoo Napisano 5 Lipiec 2003 Napisano 5 Lipiec 2003 Sprobuj ustawic kamere troche nizej, bo teraz w boxie odbija ci sie glownie podloze.
Rekomendowane odpowiedzi