Napisano 2 Czerwiec 200519 l Mam pytanko jak odpalić translucent?? Kombinowałem na X sposobów ale nic nie działa. Dałem nawet thickness na 0.01 i light multipler na 100000 i nic. Jak czarne było tak jest. A wszystko dotyczy lamki, a raczej abażura(czy jak to się tam pisze). PLS HELP
Napisano 3 Czerwiec 200519 l Autor No mam włączone:P Ale nie wiedziałem jak to poustawiać dzięki. No dobra ale do czego tego się używa bo ja myslałem że można w ten sposób "podświetlić" obiekt, jak np lampke(abażur).
Napisano 3 Czerwiec 200519 l Autor WOW. Wszystko zrozumiałem:P "wnika światło do wewnątrz obiektu" czyli co dokładnie. Jak robie jakiekolwiek scenki z użyciem translucent to po pierwsze strasznie długo się renderuje, a po drugie nie ma praktycznie rzadnej roznicy w stosunku do zwykłego refracta... O co dokładnie chodzi z tym translucentem. Może jakiś konkretniejszy przykład lub tutek..
Napisano 4 Czerwiec 200519 l owszem mozesz uzyskac podobny efekt samym refractem ale to tylko kiedy bedziesz mia lswiatlo bezposrednio za obiektem.