Huter Napisano 4 Czerwiec 2005 Napisano 4 Czerwiec 2005 Witam Państwa Usiłuje sobie wymodelować lampkę nocną ... no już prawie jest gotowa ... na materiał żarówki nadałem efekt glow i ładnie mi się świeci ... problem w tym, że gdy nakładam na lampkę ostatni element który jest kloszem lampki z opacity 60 efektu świecącej żaróweczki nie widać – jak zrobić by efekt glow był wstanie przeniknąć inny model? Domyślam się, że należało by nadać jakiś materiał na klosz, ale nie wychodzi mi to, proszę o pomoc...
La R Napisano 5 Czerwiec 2005 Napisano 5 Czerwiec 2005 1.kompozycja 2.uzyj matrialu typu reytraced (dziala niestety tylko na standardowym silniku renderujacym ).
Huter Napisano 5 Czerwiec 2005 Autor Napisano 5 Czerwiec 2005 No no - działa :) ... przenika, bałem się, że będzie prznikało całkowicie, a tu część siły glow jest zmniejszana ... zatrzymuje się na kloszu :P ... na razie pracuje tylko na standardowym silniku renderujacym więc mi to rybka ... ale zapewne niebawem załatwie sobie coś mocniejszego i wtedy? Myślałem o Vray ...
Rekomendowane odpowiedzi