Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

no to teraz sie dopiero zacznie ;) (studiuje podstawy st)

1) czy używając opcji double-horizon w diagnostic shape można wczytać inną bitmape ?

2) w jakim formacie najlepiej przerzucać surfy i krzywe pomiędzy rhino a st ?

3) gdzie tu jest coś takiego jak dupedge w rhino ?

4) i jeszcze jedno pytanko - można gdzieś pobrać triala studioviewer 12 ? mam st11 a tu nie dawali :P

ps nie myślcie sobe że nie szukałem ;)

mam 2 pdf'y - 'LearningSurf' i 'TechnicalSurfacing' i szukam ale nie wszystko jest ;) a w google to na temat st to jeszcze mnie ;)

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

1. czekaj tak masz duble horizonta jako mapke stalą iii i user defined texture gdzie nazwa mowi sama za siebie standardowo mapka nieba a co tam wcisniesz to twoje bo tu mozna zmienic

2. pewnie IGES.

3.w palecie >>curve edit >> duplicate curve.

4 nie po jaka cholere ci on

Napisano
  • Autor

1. Niewiem czy źle widze ale po prawej na panelu w Diagnostic Shading to mam tylko shade, single color, srf layout, srf evaluation, hor/vert, no i double-hor, i dwa przyciski niezdefiniowane :?

2 & 3 - dzięki ;)

4. a tak chciałem sie rozejrzeć co tam ciekawego bo tak reklamują ;)

aha i jeszcze jeden motyw tylko sie nie śmiej ;) odpalam st to mam jakis tryb że klikając na obiekt go zaznaczam, wchodze w ten panel co na obrazku, wybieram jakis command, robie sobie za pomocą niego , i potem mam problem z wyjściem z tego trybu :o jak mam przejśc spowrotem do trybu zaznaczani ? klikam na tą ikonke w panelu drugi raz i nic.

kkj8ip.jpg

Napisano

1. to ty uzywasz alias studio wszystko jasne ;) heh wsumie w takim wypadku to ciezko by bylo no chyba ze wymusic tak to troszke albo gdzies mozna zdefiniowac choc by to bylo dziwne gdyby mozna bylo skoro niema w Studiu a w autostudio jest to moze oznaczac ze sie nieda ale mozna cos zamieszac czyli w plikach poprostu w katalogu /pix sa bitmapy odpowiedzialne za to wlasnie mozna podmienic ../pix/double_horizon.rgb na inny plk o takim roszerzeniu powinno teoretycznie zadzialac

4. to jest tylko do ogladania plikow wire iges i nakresleniu gdzie sa bledy ktore trzeba poprawic i taki zrzut wedruje spowrotem do tych co cos tam tworza by wiedzieli co trza poprawic

5.ctrl+shift+RMB i tu pick object lub na palacie pick>>PICK OBJECT

ale polecam nauczenie sie podstawy uzywania popup menu inaczej zginiesz ;)

--edit--

normalnie zapomnailem wszystkie podstawy porusznia sie po scenie obroty itp sa pokazene na filmikach w katalogu ../bin/movies/01_movie.wmv - 07_movie.wmv

Napisano
  • Autor

dzięki działa ;) nie wiedziałem że to jakaś różnica pomiędzy st a alias st :]