danilo2 Napisano 5 Czerwiec 2005 Napisano 5 Czerwiec 2005 witam, wczoraj miałem mały problem z maxem i musiałem go przeinstalować - no i właśnie po reinstalacji gdy na dowolny obiekt nałożę materiał vrayowy, to po daniu reflectu np. na biały (tzn. obiekt staje się prawie całkowicie przeźroczysty) w vieweporcie cały czas jego kolor jest stały... Przed reinstalacją po takim zabiegu w viweporcie kolor tego przedmiotu był trochę (mniej lub bardziej w zależności od ustawień w material editorze)przeźroczysty, jak powrócić do tamtych ustawień?
rly Napisano 5 Czerwiec 2005 Napisano 5 Czerwiec 2005 Zalezy jaki masz ustawiony poziom przezroczystosci Best Simple None.Opcja dostepna po kliknieciu prawym na naazwe viewporta
danilo2 Napisano 5 Czerwiec 2005 Autor Napisano 5 Czerwiec 2005 nie to chyba nie od tego zależy bo jak dam maxowy materiał to w vieweporcie staje się przeźroczysty w zależności od ME, natomiast vrayowy nie, dlaczego ?
Hindus Napisano 5 Czerwiec 2005 Napisano 5 Czerwiec 2005 no z tego co zauważyłem to nigdy nie było tak że jak zmieniałeś np opacity jakiegos vraymat'a to w viewporcie ci sie stawał przeźroczysty :o przynajmniej ja nigdy tak nie miałem. zresztą co ci to przeszkadza ? włacz sobie opacity w opcjach obiektu :P
danilo2 Napisano 5 Czerwiec 2005 Autor Napisano 5 Czerwiec 2005 hindus przed reinstalacją u mnie przeźroczystość w vieweportach się zmieniała - taraz nie więc nie wiem co jest... :( nie chce każdemu obiekowi dawać "see thru" bo to za dużo roboty... WEie ktoś jak powrócić do tego co było?
Rekomendowane odpowiedzi