sauax Napisano 13 Czerwiec 2005 Napisano 13 Czerwiec 2005 mam taki maly niezrozumialy problemik..biore plane 1segmentowy -->edit mesh zaznaczam edge obojetnie ktory i chce go wyciagnac extrudem.wszystko robie w view front..krawedz rozciaga plane ale nie w tym kierunku co ja chce.jak temu zradzic??
AGmakonts Napisano 13 Czerwiec 2005 Napisano 13 Czerwiec 2005 pokaż screena bo nie czaje o co chodzi, łapiesz za odpowiednią oś?
sauax Napisano 14 Czerwiec 2005 Autor Napisano 14 Czerwiec 2005 sprawdzalem z wszystkimi osiami..i zawsze idzie pod katem prostym do plane a ja chce rownloegle.Zalaczam screen..extruda robie we front wiev a efekt widac w perspective
sauax Napisano 14 Czerwiec 2005 Autor Napisano 14 Czerwiec 2005 co najciekawsze jezeli powtorze operacje to extrude idzie znowu pod katem 90 stopni czyli robi taki cykl w kolko.. niech mi ktos pomoze to zrozumiec!!! pleaseeee
Hindus Napisano 14 Czerwiec 2005 Napisano 14 Czerwiec 2005 a spróbuj shift i przeciagnąc pivot w tym kierunku co ma byc extrude ? ps jak mozesz to wrzuc link do pliku z scenka i sie zobaczy.
sauax Napisano 14 Czerwiec 2005 Autor Napisano 14 Czerwiec 2005 :) heheh.. tepy jestem i tyle..dobrze ze napisales o shifcie hindus ...uhh wiec do tego nie potrzeba zadnego extruda..wchodzi sie w edit mesh-->edges--: klikasz shift :) no i przesuwasz krawedz i tworzy sie nowe rozszerzenie plane w view w jakim chcesz kierunku... No dobra to teraz takie male pytanko czysto teoretyczne ..jaki ma algorytm w zwiazku z tym extrude ze wybiera taki kat???czym sie sugeruje przy plane?
AGmakonts Napisano 14 Czerwiec 2005 Napisano 14 Czerwiec 2005 tu chyba chodzi o kierunek normali ale pewien nie jestem
sauax Napisano 14 Czerwiec 2005 Autor Napisano 14 Czerwiec 2005 thats right, wystarczy zaznaczyc show normals i widac o co biega :P
Rekomendowane odpowiedzi