Napisano 3 Czerwiec 200321 l HELL O WSZYSTKIM!! mam takie pytanko , pewnie lamowe ale cooz... Wiec mam amd 1200/512ddr na nforce 2 solteka 40 gb quantum win2000prof i ... Kiedy wykonuje rendery to max (5) korzysta w duzej mierze z swapa (mniej wiecej tak ze 30-40%) jest to znacznie wolniejsza pamiec niz ram . wiec czy da sie zrobic tak zeby zminimalizowac uzycie swapa przy renderze tak aby maxymalnie korzystal ( max) z pamieci ram ? please help , bo mnie czas oczekiwania na wyniki zabija ..
Napisano 3 Czerwiec 200321 l hmmm ja tak odpowiem pytaniem na pytanie [rotfl2] może jestem ciemny, ale jak sprawdzasz, że max w większym stopniu korzysta ze swapa a nie z Ramu i tak daley? (może wtedy odpowiem Ci na pytanie)- - - - - pozdrowionka
Napisano 3 Czerwiec 200321 l Autor no wiec hmmmm ten tego .. jesli nic mi sie nie popierniczylo , to widac to w oknie ,ktoore otwiera sie po wlaczeniu renderowania , sa tam informacje dotyczace renderowanej sceny (face ,lights , shadow ) i .... jesli zejdziemy na sam dool to jest rowniez informacja o wykorzystaniu pamieci .