Gość toad Napisano 15 Czerwiec 2005 Napisano 15 Czerwiec 2005 Mam pewien duży problem. Choćby nie wiadomo jak ustawić oświetlenie to i tak przy renderingu jest tylko czarne tło nie widać żadnych elementów które stworzyłem :( Jaka jest tego przyczyna, wcześniej nie miałem z tym problemów a teraz się coś pogmatwało, pewnie coś niechcący przestawiłem ? Ale co ? Za pomoc WIELKIE dzięki
tweety Napisano 15 Czerwiec 2005 Napisano 15 Czerwiec 2005 jaki rendererer?? V ray, MentalRay, Scanline, Final Render? napisz coś więcej. pokaz ustawienia sceny i parametry renderingu i świateł. PS: może odchaczyłeś "ON" przy światłach?? niżej: toad: zawsze do usług :)
Gość toad Napisano 15 Czerwiec 2005 Napisano 15 Czerwiec 2005 uff, po dość wnikliwej analizie dozszedłem do przyczyny problemu. Otóż w opcji renderer->Environment w zakładce Environment->Exposure Control miałem uaktywnione Logarithmic Exposure Control. Najprawdopodobniej to było przyczyną zniknięcia obrazu podczas renderingu bo teraz wszystko jest w porządku. Tweety dzięki za chęć pomocy Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi