Gość Jasw Napisano 15 Czerwiec 2005 Napisano 15 Czerwiec 2005 Witam forumowiczów, Na zaliczenie robie sobie pewien projekt. Ma to być animacja złodzieja w galerii, który chodzi po niej oglądając obrazy/rzeźby latarką:) Nie mogę znaleźć opisu jak poruszyć kamerą("oczami") po "galeri". Na laborkach z 3ds prowadzący wstawił Linie (Shapes-line) poprowadziła ją po całej galerii i z niej jakoś utowrzył ścieżkę dla kamery. Może ktoś wie jak coś takiego wykonać?:)
Plastique Napisano 15 Czerwiec 2005 Napisano 15 Czerwiec 2005 http://www.cadtutor.net/dd/studio/walkm5/walkm5.html
Altus Napisano 15 Czerwiec 2005 Napisano 15 Czerwiec 2005 Robisz linem sciezke, zaznaczasz kamere dajesz zakladke motion, na gorze masz trajectories i dam dajesz Convert from i klikasz na ta sciezke. I tyle. pozdro ---edit--- troche sie spoznilem :)
Gość Jasw Napisano 15 Czerwiec 2005 Napisano 15 Czerwiec 2005 Dzięki Plastique, poszło fajnie. pytanie nr dwa. nagrałem 100 klatek filmu, mającego pokazywać ruch ręki z latarką (drżenie) który wsytępuje przy chodzeniu. Chciałbym aby te 100 klatek powtarzało się cyklicznie aż kamera się porusza(złodziej idzie).
Plastique Napisano 15 Czerwiec 2005 Napisano 15 Czerwiec 2005 Do takich celów służy track view, zaznacz latarkę kliknij prawym-> curve editor, lub graph editors -> track view - curve editor. To jest bardzo intuicyjne narzędzie jednak jego obsługi nauczyć musisz się z helpa. Dodam że umiejętność obsługi track view przyda Ci się później niejednokrotnie.
Gość Jasw Napisano 15 Czerwiec 2005 Napisano 15 Czerwiec 2005 własnie doszedłem że jest cos takiego jak contoroller -> out-of-rang types... :) to chyba to. Dzięki wielki, pewnie jescze tu wróce...:)
Rekomendowane odpowiedzi