Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam

Ciekawi mnie czy sa w polsce jakies firmy/ osoby prywatne dysponujace wieksza moca obliczeniowa do samego renderingu (renderfarmami)? nie raz czas nagli a komp nie wyrabia i trzeba rezygnowac z pewnych rzeczy... Wieksza moc obliczeniowa to rozumiem przez jakies 20-xx Ghz conajmniej i ile to kosztuje? Gdzies w sieci znalazlem ale to bylo ogloszenie z 2001r. ze ktos ma 4,5ghz w sumie i godzina pracy takiej farmy kosztuje 50zl .. i trzeba zeby renderowalo co najmniej godzine... Jakie sa stawki teraz i kto to robi? Wiem ze to moze nie koniecznie dobre czesc forum ale to tutaj wpada najwiesza ilosc osob i to wlasnie one moze cos wiedza..

Dziekuje..

Pozdrawiam

Przemek

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 937
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

hmm nieslyszalem o takim czyms, predzej chyba sam musialbys znalezc dane jakiej firmy 3d i spytac sie czy by ci udostepnili taka usluge odplatnie

Napisano

słyszałem że w stanach jest jakiś instytut czy coś takiego i można jak jest wolne miejsce podłączyć się. Jest to raczej plotka i nie wiem ile w tym prawdy. Też jestem ciekawy.

Napisano
  • Autor

instytut:) - nie slyszalem:)

ja slyszalem o Respower.com oni maja 600kompow i uzywaja ich do tych celow.. ale ceny maja raczej jak dla polaka kosmiczne:) Gdyby tak przelicznikiem dolara byla jedna zlotowka.. to pewnie bym sie skusil...

Na prawde zadna firma w polsce nie swiadczy takich uslug.. ? Troche to dziwne ale jak sam szukalem to wlasnie rowniez nie natknalem sie na zadne tego typu sprawy.

Chcialbym dolaczyc do posta drugie pytanie.. czy myslicie ze w polsce by cos takiego wypalilo - tzn cos o mniejszej mocy (nie 600 kompow rzecz jasna ) i nie za takie pieniazki ale za mniejsze 2-4xmniejsze...? Ja bym sie na cos takiego od czasu do czasu pisal.. a wy (i za ile?)

Pozdrawiam

Penny

Napisano

Jakieś 2-miesiące temu na stronie gł. max.pl było info odnośnie tego. Mozna nieby za darmo porenderować ale z opini czytałem iż jest to kwestia dni...oczekiwanie aż nasza pracka dopchnie się w kolejce do renderingu;/