klower Napisano 19 Czerwiec 2005 Napisano 19 Czerwiec 2005 Witam. chcialem zrobic tabletke musujaca wpadajaca do szklanki wody. jak ustawic babelki ktorych bedzie tysiace i beda podazaly za spadajaca tabletka ?? ma ktos jakis pomysl ?
Błazi Napisano 19 Czerwiec 2005 Napisano 19 Czerwiec 2005 ja jestem za blobmeshem i PArray cyz jak to sie tam zwie :P ale nie wiem czy ci to komp przetrawi - to strasznie męczący proces :/
Tomek Kosiorek Napisano 19 Czerwiec 2005 Napisano 19 Czerwiec 2005 po co bloby?powietrze sie tak nie laczy. wystarczy podczepic odpowiedni emiter do tabletki i jako particle sfery
klower Napisano 20 Czerwiec 2005 Autor Napisano 20 Czerwiec 2005 no tak tylko jak animowac je po sciezce ? chodzi mi o taka animacje.
Kris_R Napisano 21 Czerwiec 2005 Napisano 21 Czerwiec 2005 Poczytaj troszkę o Particle Flow w helpie... W przypadku takiej animacji nie potrzeba ścieżki żadnej. Po prostu emiterem jest tabletka. A ruch bąbelków definiujesz przez parametry takie jak Speed, Orientation, Age Test > Spawn... itp. Dodatkowo przyda się turbulencja, żeby ruch był bardziej rozedrgany, jak ma to miejce w rzeczywistości.. powinno pójść jak po maśle...
illy Napisano 22 Czerwiec 2005 Napisano 22 Czerwiec 2005 No i jeszcze deflector zeby babelki odbijaly sie od scianki
klower Napisano 23 Czerwiec 2005 Autor Napisano 23 Czerwiec 2005 wielie dzieki, juz sobie z babelkami poradzilem. napiszcie mi jeszcze prosze jak sobie poradzic zeby babelki ktore dotary do powierzchni wody znikaly a nie wylatywaly po za nia. aha , no i jak przypisac material do babelkow ? dzieki za pomoc !
Kris_R Napisano 23 Czerwiec 2005 Napisano 23 Czerwiec 2005 Zależy jak pracujesz... Jeśli w Particle Flow to wystarczy na powierzchni ustawić deflector i test kolizji, a po zderzeniu polecenie Delete. Materiał w PS też przez polecenie > Material Static
klower Napisano 25 Czerwiec 2005 Autor Napisano 25 Czerwiec 2005 no wlasnie tego delete nie moge znalezc... jest tylko stop, continiue...
Kris_R Napisano 25 Czerwiec 2005 Napisano 25 Czerwiec 2005 a mówimy na pewno o Particle Flow? w PF delete jest oznaczony ikoną w krzyżykiem...
klower Napisano 26 Czerwiec 2005 Autor Napisano 26 Czerwiec 2005 oki, wielkie dzieki kris_R i reszta , juz sobie zalatwilem to. pozdtaram sie zrobic dla wszystkich tutorial. :) jeszcze tylko takie pytanie off-topic. Jaki IOR ma taki babelek powietrza?
Rekomendowane odpowiedzi