Napisano 21 Czerwiec 200519 l Witam Mam pewien problem z distribute rendering. Problem: Przy wlaczeniu distribute rendering i dodaniu nowych serverow "nazw komputerow" v-ray bez niczego wyszukuje ich IP sieciowe. Po wlaczeniu sceny (1 klatka) tylko koputer host liczy normalnie nastepne koputerki gubia mapy i rederuja wszystko na szaro, albo wyswietla sie poprostu w logu ze komputer 1 failed1!! Czy ktos moze mi pomoc rozwiazac ten problem przesylam skrzynke piwka. Ustawienia sieciowe komputerkow sa jak w sieci wewnetrznej: IP: 10.0.0.xx -> numeracja ip poszczegolnych render farm 255.255.255.0 natomiast wszystkie renderfarmy lacza sie do hosta za pomoca bramy: 10.0.0.1
Napisano 5 Grudzień 200618 l Równiez komputer wspomagający w sieci mój rendering renderuje białe pola. Co ciekawe, ma sie to wtedy gdy projekt zawiera w katalogu jakis dodatkowe materialy prócz samego pliku *.max np: jpg hrdi, jesli jest sam plik max-a rendering idzie prawidłowo i kazdy komp sobie radzi. W czym problem. Tak jak by, komputer zdalny nie mial dostepu do pozostalych plikow. Pomocy.
Napisano 6 Grudzień 200618 l Mozliwe, ze chodzi wlasnie o dostep do map, sprawdz czy masz udostepnione w sieci te katalogi jak masz sciezki podane. Dobrym pomsylem jest zrobienie collecta resource collectorem z updatem materialow do jakiegos sieciowego katalogu. Nie wiem czy to w tym jest problem, ale warto to na poczatku sprawdzic.