Napisano 5 Czerwiec 200321 l Standardowo aviki renderowane w maxie mają czestotliwosc odsiezania wynoszaca ok 56 Hz.. Filmy zapisane w DIVx to czestotliwosc przemiatania ok 60Hzdo 80 Hz... Czy istnieje mozliwosc obnizenia tej czestotliwosci do 50Hz.. W czym? Skąd? Jak?
Napisano 5 Czerwiec 200321 l cos chyba pokreciles - FPS z odswiezaniem ekranu nie ma nic wspolnego.. o co ci chodzi?
Napisano 5 Czerwiec 200321 l Autor Wlasnie nie... włacz sobie np ALLplayera.. i czasami tam na gorze ekranu sie pojawia takie info.. Cos tam cos tam.. 56Hz... Kwestia taka, ze telewizor ktory mam w domku, pracuje z f=50Hz.. Natomiast filmy w kompie z ok 60-80Hz... i po podłaczeniu do TV z TV-OUTa karty Radeon 9500pro.. na ekranie TV nie widac filmu... w oknie Vplayera jest czarny obraz.. natomiast pulpit jest ok... Moim zdaniem, to efekt wlasnie roznicy czestotliwosci..
Napisano 5 Czerwiec 200321 l Nie, ja mialem 85hz, podlaczalem do TV, zalaczalem VPLAYER z filmem i ogladalem sobie bylo ok - a przez co podlaczasz? Euro?
Napisano 5 Czerwiec 200321 l jak chcesz oglądać film to go włącz full screen obojetnie w jakim odtważaczu i naciśnij alt+f5 to bedziesz miał film na tv ale nie na pulpicie bo monitor sie wyłączy :) ps mam taki sam problem jak ty na początku tak pierwszy miesiąc użytkowania karty jak właczałem film to mi sie sam przełączał na tv na full screen i na monitoże mogłem robić co innego a teraz kiła zawiodłem sie ATI :(
Napisano 5 Czerwiec 200321 l Autor JUPI... Super.. wyłaczanie monitora dziala... :D.. Dzieki za pomoc.. o to mi chodzilo. Zrodzilo sie drugie pytanie: Narazie mam z euro wyciągniety kabelek VIDEO... a audio sobie wisi.. i tu pytanie.. Czy ma ktos moze schemat wyprowadzen AUDIO I VIDEO z wyjscia S-VIDEO ? tak to sie bodajrze nazywa, to wyjscie z radeona 9500pro... takie podobne do PS2 :)..
Napisano 5 Czerwiec 200321 l Autor Po 10 minutach doszedłem do wniosku.. ZE ŁADNIE ZE MNIE GŁAB JEST>.. Chce wyciagac z wyjscia S-VIDEO sygnal AUDIO.. przeciez to logiczne, ze karta graficzna nie EMITUJE dzwieków.. Boże.. az wstyd sie przyznac, ze mam dyplom technika :)... Wystarczy przeprowadzic kabelek z wyjscia LINE-OUT karty dzwiekowej i wsio gra :). A co do monitora.. przeczytalem tez, ze zeby wyswietlal film bez wyłączania monitora, trzeba zmienic priorytet.. tzn TV dac wyzszy priorytet niz monitorowi.. ALE NIE SPRAWDZALEM
Napisano 5 Czerwiec 200321 l to złącze nazywa sie composite a to od ps2 to jest chinch jak dasz tv wyższy prorytet to filmu dalej nie bedzia a monitor dędzie miał 50 hz - oczy sie wypluwa po minucie :)
Napisano 6 Czerwiec 200321 l Originally posted by Acid_19 .. Boże.. az wstyd sie przyznac, ze mam dyplom technika :)... buhahahaha...trzeba było wziąść oscyloskop i popatrzeć na sygnał pionwych lini telewizyjnych w paśmie przenoszenia wzmacniacza operacyjnego... tesh będe miał dyplom technika ale za rok :P[lol]