Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Standardowo aviki renderowane w maxie mają czestotliwosc odsiezania wynoszaca ok 56 Hz.. Filmy zapisane w DIVx to czestotliwosc przemiatania ok 60Hzdo 80 Hz...

Czy istnieje mozliwosc obnizenia tej czestotliwosci do 50Hz..

W czym? Skąd? Jak?

• Odpowiedzi 11
  • Wyświetleń 1,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

cos chyba pokreciles - FPS z odswiezaniem ekranu nie ma nic wspolnego.. o co ci chodzi?

Napisano
  • Autor

Wlasnie nie... włacz sobie np ALLplayera.. i czasami tam na gorze ekranu sie pojawia takie info..

Cos tam cos tam.. 56Hz...

Kwestia taka, ze telewizor ktory mam w domku, pracuje z f=50Hz.. Natomiast filmy w kompie z ok 60-80Hz... i po podłaczeniu do TV z TV-OUTa karty Radeon 9500pro.. na ekranie TV nie widac filmu... w oknie Vplayera jest czarny obraz.. natomiast pulpit jest ok... Moim zdaniem, to efekt wlasnie roznicy czestotliwosci..

Napisano

Nie, ja mialem 85hz, podlaczalem do TV, zalaczalem VPLAYER z filmem i ogladalem sobie bylo ok - a przez co podlaczasz? Euro?

Napisano

jak chcesz oglądać film to go włącz full screen obojetnie w jakim odtważaczu i naciśnij alt+f5 to bedziesz miał film na tv ale nie na pulpicie bo monitor sie wyłączy :)

ps mam taki sam problem jak ty na początku tak pierwszy miesiąc użytkowania karty jak właczałem film to mi sie sam przełączał na tv na full screen i na monitoże mogłem robić co innego a teraz kiła

zawiodłem sie ATI :(

Napisano
  • Autor

JUPI... Super.. wyłaczanie monitora dziala... :D.. Dzieki za pomoc.. o to mi chodzilo.

Zrodzilo sie drugie pytanie:

Narazie mam z euro wyciągniety kabelek VIDEO... a audio sobie wisi.. i tu pytanie..

Czy ma ktos moze schemat wyprowadzen AUDIO I VIDEO z wyjscia S-VIDEO ? tak to sie bodajrze nazywa, to wyjscie z radeona 9500pro... takie podobne do PS2 :)..

Napisano
  • Autor

Po 10 minutach doszedłem do wniosku.. ZE ŁADNIE ZE MNIE GŁAB JEST>..

Chce wyciagac z wyjscia S-VIDEO sygnal AUDIO.. przeciez to logiczne, ze karta graficzna nie EMITUJE dzwieków.. Boże.. az wstyd sie przyznac, ze mam dyplom technika :)... Wystarczy przeprowadzic kabelek z wyjscia LINE-OUT karty dzwiekowej i wsio gra :).

A co do monitora.. przeczytalem tez, ze zeby wyswietlal film bez wyłączania monitora, trzeba zmienic priorytet.. tzn TV dac wyzszy priorytet niz monitorowi.. ALE NIE SPRAWDZALEM

Napisano

to złącze nazywa sie composite a to od ps2 to jest chinch

jak dasz tv wyższy prorytet to filmu dalej nie bedzia a monitor dędzie miał 50 hz - oczy sie wypluwa po minucie :)

Napisano

hehe

Napisano
Originally posted by Acid_19

.. Boże.. az wstyd sie przyznac, ze mam dyplom technika :)...

buhahahaha...trzeba było wziąść oscyloskop i popatrzeć na sygnał pionwych lini telewizyjnych w paśmie przenoszenia wzmacniacza operacyjnego...

tesh będe miał dyplom technika ale za rok :P[lol]

Napisano

satan,, co to za slownictwo.. ja mam dyplom ukonczenia l.o :))