Napisano 23 Czerwiec 200519 l tak, wystarczy polaczyc wertexy. Opcje welb, target weld. Dzieki temu masz pelna kontrole nad upraszczaniem. Jest jeszcze jakis modyfikator ale nie pamietam nazwy - simplify??
Napisano 23 Czerwiec 200519 l Autor Dzięki all. MArcin faktycznie ten optimize jakoś dziwnie działa;]
Napisano 23 Czerwiec 200519 l Autor Może źle się wyraziłem za pierwszym razem ale konkretnie choidzi mi o zmniejszenie wielkości pliku maxa. Myślałem że jak zmniejszę siatkę co też uczyniłem (multires) to zmniejszy się wlk.pliku .max czy jest jakiś inny sposób??
Napisano 23 Czerwiec 200519 l 1. spakuj go rarem ( z 25 mb skompresowalo mi do 1,2 mb) 2. zaznacz modyfikator w obiekcie i prawym przyciskiem > collapse all (skonvertuje do modyfikatora editable poly/mesh) ale nie bedizesz mial juz kontroli nad modyfikatorami uzytymi w obiekcie
Napisano 23 Czerwiec 200519 l customize->preferences->files 1. w archive system daj maxzip 2. w file handling zaznacz compress on save
Napisano 23 Czerwiec 200519 l Autor Hmmm oba sposoby very good. Z tym że pierwszego nie rozumiem zbytnio:) Ale dzięki już mam wszystko co trzeba