Napisano 25 Czerwiec 200520 l Cze艣膰 :) No, wi臋c jestem zielony jeszcze 3DS'a i mam pytanko. Jak "naci膮gn膮膰" tekstur臋 na jakis obiekt? Mo偶e przyk艂ad: Mam sobie np. twarz w maxie. W PS sobie namaluj臋 tekstur臋 tej twarzy, itd. No i jak w 3ds ja dac na obiekt r贸wno? Sorry, ze to takie banalne pytanko, ale maxa mam od niedawna... Pozdrawiam, Maciek. 聽 PS. Aha, je偶eli to si臋 robi w okienku materials'贸w to jak zrobi膰 sobie texturke odpowiedni膮 do obiektu? 呕eby nie by艂a ani za ma艂a, ani za duza, ani zbyt rozciagnieta w niektorych miejscach. 聽 :)
Napisano 25 Czerwiec 200520 l to juz troche trudniejsza sprawa ... w gre wchodzi modyfikator UVW unwarp ... o ktorym poczytaj w helpie maxa ... 聽 dobr膮 spraw膮 jest tez Plugin Texporter .... generuje on screen siatki obiektu ... (czasem mozna spotkac takie rozci膮gniete ... i mozna go zapisac do pliku ... pozniej w PS namalowac co sie tam chce gdzie miec ... 聽 poczytaj o UVW unwarp i o Texporterze ... info jest wszedzie ... wystarczy w google wpisac ...
Napisano 25 Czerwiec 200520 l jedyna metoda to "unwrap UVW". zacznij od tutoriala: http://waylon-art.com/uvw_tutorial/uvwtut_01.html albo po rpostu walnij F1 w klawiaturce, wpisz to has艂o i ju偶
Napisano 25 Czerwiec 200520 l Autor OMG... Dzi臋ki ludzie. 7 minut i ju偶 dwie, zadowalaj膮ce odpowiedzi. Dzi臋ki! No, to ja zabieram si臋 do czytania i pr贸bowania... Pozdrawiam, Maciek
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto