mp1985 Napisano 28 Czerwiec 2005 Share Napisano 28 Czerwiec 2005 Witam! Zrobiłem sobie taki model łyszki (jestem początkującym co widać :P ) - chciałem się zapytać szanownego grona jak można wypełnić taką siatkę tak aby tworzyła trójwymiarowy obiekt. Próbowałem już Surface'a ale tworzy tylko kawałek łychy a reszta nadal jest przezroczysta... doradźcie coś :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Even Napisano 28 Czerwiec 2005 Share Napisano 28 Czerwiec 2005 mhm...moze sprobuj uzyc extrude...juz nie pamietam ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 28 Czerwiec 2005 Share Napisano 28 Czerwiec 2005 masz zweldowane wszystkie vertexy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mp1985 Napisano 28 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 28 Czerwiec 2005 mhm...moze sprobuj uzyc extrude...juz nie pamietam ;) Przy użyciu tej opcji uzyskałem coś takiego (ustawienia extrude w ustawienia.gif) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mp1985 Napisano 28 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 28 Czerwiec 2005 masz zweldowane wszystkie vertexy? wydaje mi się że tak - a jest jakiś sposób żeby to sprawdzić (po za naocznym)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Even Napisano 28 Czerwiec 2005 Share Napisano 28 Czerwiec 2005 masz zweldowane wszystkie vertexy? Masz czy nie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mp1985 Napisano 28 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 28 Czerwiec 2005 Masz czy nie ? No łączyłem je za pomocą Snap Toggle więc raczej tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mp1985 Napisano 28 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 28 Czerwiec 2005 No łączyłem je za pomocą Snap Toggle więc raczej tak O kurcze - przepraszam za zamieszanie - zweldowałem (chociaż nie wiem do czego to służy) i się wypełniło - dziękuje i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mp1985 Napisano 28 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 28 Czerwiec 2005 O kurcze - przepraszam za zamieszanie - zweldowałem (chociaż nie wiem do czego to służy) i się wypełniło - dziękuje i pozdrawiam Ale Surface nadal nie dziala - a Extrude nie uwzględnia vertexów w środku siatki i łyżka wyszła płaska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 28 Czerwiec 2005 Share Napisano 28 Czerwiec 2005 jeśli chcesz sprawdzić ile masz zaznaczonych vertexów to luknij w prawo i tam powinno być napisane (w edycji vertx) np 2 vertices selected or vertex 123 selected Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3dsmaxman Napisano 29 Czerwiec 2005 Share Napisano 29 Czerwiec 2005 1) to w koncu surface wyszedl czy nie? bo ten modyfikator sluzy do wypelnania siatki; tyle ze dziala on tylko gdy siatka sklada sie z trojkatow lub czworokatow a nie np. pieciokontow 2) choc raz moge sie pobawic w moderatora VTG - mp1985, istnieje potezne narzedzie jak edycja postow (przycisk edytuj); nie trzeba pisac trzech postow po sobie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi