Napisano 28 Czerwiec 200519 l Witam! Zrobiłem sobie taki model łyszki (jestem początkującym co widać :P ) - chciałem się zapytać szanownego grona jak można wypełnić taką siatkę tak aby tworzyła trójwymiarowy obiekt. Próbowałem już Surface'a ale tworzy tylko kawałek łychy a reszta nadal jest przezroczysta... doradźcie coś :) Pozdrawiam
Napisano 28 Czerwiec 200519 l Autor mhm...moze sprobuj uzyc extrude...juz nie pamietam ;) Przy użyciu tej opcji uzyskałem coś takiego (ustawienia extrude w ustawienia.gif)
Napisano 28 Czerwiec 200519 l Autor masz zweldowane wszystkie vertexy? wydaje mi się że tak - a jest jakiś sposób żeby to sprawdzić (po za naocznym)?
Napisano 28 Czerwiec 200519 l Autor Masz czy nie ? No łączyłem je za pomocą Snap Toggle więc raczej tak
Napisano 28 Czerwiec 200519 l Autor No łączyłem je za pomocą Snap Toggle więc raczej tak O kurcze - przepraszam za zamieszanie - zweldowałem (chociaż nie wiem do czego to służy) i się wypełniło - dziękuje i pozdrawiam
Napisano 28 Czerwiec 200519 l Autor O kurcze - przepraszam za zamieszanie - zweldowałem (chociaż nie wiem do czego to służy) i się wypełniło - dziękuje i pozdrawiam Ale Surface nadal nie dziala - a Extrude nie uwzględnia vertexów w środku siatki i łyżka wyszła płaska
Napisano 28 Czerwiec 200519 l jeśli chcesz sprawdzić ile masz zaznaczonych vertexów to luknij w prawo i tam powinno być napisane (w edycji vertx) np 2 vertices selected or vertex 123 selected
Napisano 29 Czerwiec 200519 l 1) to w koncu surface wyszedl czy nie? bo ten modyfikator sluzy do wypelnania siatki; tyle ze dziala on tylko gdy siatka sklada sie z trojkatow lub czworokatow a nie np. pieciokontow 2) choc raz moge sie pobawic w moderatora VTG - mp1985, istnieje potezne narzedzie jak edycja postow (przycisk edytuj); nie trzeba pisac trzech postow po sobie