Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

dysk ma ok 2 tygodni

pewnego dnie włączam kompa i ładnie pieknie ale jak doszło do właczania sie windowsa to ... lampka że dysk przacuje sie świeci i dalej nic :(

teraz nawet go bios nie wykrywa a jeśli mu sie uda to myśli nad tym chwile czasu

sprawdzałem scandiskiem jak mi sie go jakoś cudem włączyć udało i nie ma na nim błedu ( skanowanie powieżchni )

próbowałem już zmieniać taśmy itp. i nic nie pomaga

czy jest jakiś sposób na sprawdzenie go jeszcze inaczej ( może kiedyś sie właczy )

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 1,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

:( hmm nie chcę Cie martwić ale właśnie tak zaczęła się awaria dysku u mnie Seagate Barracuda IV 40 GB 7200..., chodził baaardzo powoli, nie chciał się łindołs uruchamiać, a jak sie uruchomił to skopiowanie filmu z jednej parycji na druga trwało 15 minut. Oprócz tego zaczą dziwnie cicho treszczeć. Poleciałem do Qmpla podłączyłem u niego i skopiowałem całą zawartoś mojego dysku na jego. to było coś około 15 GB i trwało to 5 godzin - - - a dysk w serwisie został wymieniony na nowy [rotfl2]

aha a dysk miałem może miesiąc jak zaczą szwankować - - - pozdrowionka

Napisano

No tak bywa ze sprzętem.

Jak nie padnie w ciągu miesiąca to potem dopiero ze starości lub ze złej exploratacji. Po co więc kupowac 3 letnie gwarancje?? A co do dysku to IV nie są jeszcze do końca wytestowane i takie rzeczy mogą sie dziać jednak Barracuda to z**** dysk! Szybki i pojemny. Sam zamierzam kupić.

Napisano
  • Autor

mój dysk to barracuda V 80 GB

NA NIEJ SĄ MOJE SCENKI Z MAXA MOJA ASTRA !! buuuuuuuuuuuuuuuuu

Napisano

bara\\cudu niestety tak maqją -niektóre modele. zadą się bardzo żadko, ale sie zdaża. jakcibardzo zależy na dysku to odnieś dofirmy zajmującej sie odzyskowaniem danych - trochę kosztuje, ale jest możliwe. jak mozesz to odnieś ja do serwisu.

Napisano
  • Autor

heh jutro biegne z samego ranka skoro swit do sklepu gdzie kupiłem [dresik]

Napisano

Dane na dysku znajdują się nawet po formatowaniu, dopóki dopóty nie zapiszesz fizycznie na tym miejscu innych danych, dlatego do 70% da się odzyskać. Są specjalne progi.

A na przyszłość polecam robienie obrazów dysku np. Acronis True Image.