Skocz do zawartości

problem z instalacja ?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość takyon
Napisano

Mam spory problem. A moze i nie. Teoretycznie zainstalowalem na sprobowanie do maxa 7 vraya. Wybralem katalog pluginow. Instalacja poszla.

Zaczynam moja przygode z maxem wobec czego pierwsze co ruszylem to jakis tutorial, gdzie za pomocą F10 kaza uruchomic Scene Rendering,a tam z Product Renderers wybrac Vraya. Wszystko ladnie pieknie. Ale za Chiny nie moge znalezc tam tego rendera.

W ksiazkach oczywiscie takich rzeczy nie ma. Oblecialem juz w sumie stronki polskie i niepolskie. Nigdzie nic na ten temat nie znalazlem. Podejrzewam, ze wszystko jest dobrze tylko ze ja jestem za glupi albo diabel tkwi w szczegolach.

Prosze o pomoc!

Z gory dzieki!

Pozdrowki!

takyon

• Odpowiedzi 5
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Gość takyon
Napisano

Dzieki wielkie za pomoc wszystkim...

jakos sam sobie poradzilem.. za to przy renderingu w tej chwili powstaje czarny obraz i to wszystko..

Gość takyon
Napisano

Uzywam Vray 1.46.10. Serwer zostal odpalony przy pierwszym uruchomieniu. Doszedlem do tego ze Vray renderuje juz przy ustawieniach renderu na Active Shade. Nie wiem tylko dlaczego nie renderuje nic (czarny ekran) lub renderuje pojedyncze kropki w przypadku ustawienia na Production.

Przy okazji jak zmienic tło w renderze na jaśniejsze ? Nie moge nigdzie znalezc informacji na ten temat. Jesli moglby tez ktos pomoc, znalazlem w tutku koniecznosc przestawienia generalnych parametrow Vraya takich jak np. Vray::System lub General Parameters. Nie wiem gdzie te ustawienia odnalezc.

Sorki za takie marudzenie.

Z gory dzieki za pomoc!

Szacuneczek!