Napisano 7 Lipiec 200519 l Witam! Postanowiłem zabrać się za nauke flasha dlatego szukam DOBRYCH książek na ten temat . Na "oku" mam takie lektury : - Flash MX 2004. Biblia + CD - Flash MX 2004. Skuteczne rozwiązania - Macromedia Flash MX 2004. Oficjalny podręcznik I do ActionScript : Macromedia Flash MX 2004 ActionScript. Oficjalny podręcznik Wszystkie to są wydawnictwo Helion . Czy ktoś z was miał do czynienia z nimi i mógłby mi doradzić ??
Napisano 7 Lipiec 200519 l Macromedia Flash MX 2004 ActionScript. Oficjalny podręcznik polecam lezy przedena :) jeszcze jest bardzo bardzo bardzo dobra kniga z heliona na temat AS 1 tylko nei pamiteam tytulu bo zostawilem ja w polsce ale okladka jest biala i jakis taki zielon stwor jest na okladce "przewodnik encyklopedyczny" czy cos takiego - jest mistrzostwo swiata, a zaufaj wiem co mowie :)
Napisano 7 Lipiec 200519 l Autor Dzieki za pomoc dzisiaj już kupiłem Flash MX 2004. Biblia mam nadzieje ,że dobry wybór ;) Zaraz zabieram się do czytania . A książke z ActionScript jeszcze się zastanawiam . Hz chodzi o tą książke : http://helion.pl/okladki/181x236/acscpe.jpg i powiedz mi jako możesz czy będzie dobra dla początkującego ?? pOZdro
Napisano 8 Lipiec 200519 l ja mogę Ci powiedzieć, że chyba koledze nie chodziło o tą książkę. oficjalny podręcznik do AS wygląda identycznie jak do flasha, tylko ma napisane, że to AS jest. Biała książka z logo i pomarańczowymi/czerwonymi akcentami.
Napisano 9 Lipiec 200519 l a wlasnie ze nie :P dokladnie o ta knige chodzilo, jest mistrzostwo swiata :) kup i zobaczysz jak szybko zaczniesz mieszac As'em pzdr.
Napisano 10 Lipiec 200519 l Autor Ok dzieki za odp. narazie studiuje Flash MX 2004. Biblie ,ale niedługo wybieram się po książke do AS'a .
Napisano 12 Lipiec 200519 l Ja mam pytanie odnośnie flasha i książek. Czy jest możliwe nauczenie się flasha bez takiej książki- na zasadzie czytania kursów metody prób i błędów i pytania na różnych forach (np.http://www.flashroom.com/forum/) ?? CZekam na porady ...