Goorni Napisano 10 Lipiec 2005 Napisano 10 Lipiec 2005 W jednym z tutoriali do AP jest napisane stwórz nowy pędzel taki i taki. A ja nie wiem jak sworzyć pędzel. Czy ktoś może mi pomóc? Jeśli temat tu nie pasuje, to proszę go nie kasować, tylko przenieść do odpowiedniego działu. Nigdzie indziej mi nie pasował, bo w dziale "Pomoc" nie ma grafiki 2D.
Plastique Napisano 10 Lipiec 2005 Napisano 10 Lipiec 2005 musisz stworzyć nowy obrazak ze swoim pędzlem [nowy pędzel powinien znajdowac się na osobnej warstwie]... powinien być w rozsadnych rozmiarach. Zaznacz go i wybierz opcje z menu edit. Obrazek niżej. Dodatkowe bajery ustaw sobie w opcjach tego pędzla. [cut] a tak btw to helpa polecam w peesie akurat bardzo fajny jest...
Goorni Napisano 10 Lipiec 2005 Autor Napisano 10 Lipiec 2005 Wielkie dzięki. Tego jednego elementu nie rozmiałem w tutorialu. No, jeszcze raz dziękuję. ;)
Goorni Napisano 10 Lipiec 2005 Autor Napisano 10 Lipiec 2005 Jeszcze jedno: po stworzeniu pędzla, wzór jakby powtarza się, a mi chodziło o o, aby powastawały linie. Jak to zrobić? Na dole porównanie (po lewej - jak jest aktualnie, po prawej - jak chciałbyb, żeby było). P.S.: Żadne opcje mi się nie włączały...
Plastique Napisano 10 Lipiec 2005 Napisano 10 Lipiec 2005 za to odpowiada parametr spacing, jego ustawienie zmieniasz w opcjach pędzla. Pokobniuj także z flow [obok opacity] jakby coś niechodziło
mathix Napisano 10 Lipiec 2005 Napisano 10 Lipiec 2005 Zmniejsz parametr Spacing. Paleta Brushes -> Brush Tip Shape -> Spacing. EDIT: Heh uprzedziłeś mnie Plastique.
Goorni Napisano 10 Lipiec 2005 Autor Napisano 10 Lipiec 2005 No wielkie dzięki za podpowiedzi. Dopiero zaczynam robienie sierści, a dzięki wam udało mi się uzyskać taki maluneczek:
Rekomendowane odpowiedzi