Gość `putridman Napisano 14 Lipiec 2005 Napisano 14 Lipiec 2005 Cześć! Mam takie pytanko przeszukałem ten dział, a także w helpie i dalej nic. Dlaczego Polipowierzchni nie mogę edytować? Wybieram przebuduj i też nic, bo można tylko powierzchnie i krzywe, a co z polipowierzchniami??? O.K to jeszcze nic dopiero po jakiejś operacji boolean czy przycinaniu powstaje otwór tyle że krawędzie tego otworu są podzielone na kilka krzywych Tu pytanie: jak je połączyć w jedną krawędź (bo np. nie można zrobić skin’a z inną krzywą która jest z jednego zamkniętego kształtu). Z góry dzięki, fajne bryki modelujecie! Pozdrawiam
Bzyku Napisano 14 Lipiec 2005 Napisano 14 Lipiec 2005 nie mozesz edytowac bo to jest wlasnie polysurf i co wtym dziwnego?? polaczyc edgesy mozesz o ile maja miedzy soba ciaglosc minimum G1 przez komende MergeEdge
Gość `putridman Napisano 16 Lipiec 2005 Napisano 16 Lipiec 2005 Dzięki Bzyk:) Z tymi krawędziami to nie to. W prawdzie Rhino je łączy ale przy okazji tworzy nową krzywą, a krawędzie na powierzchni dalej są podzielone:/ Robię skin'a i powstaje polysurf, ale mi się nie podoba i chciałbym go edytować, ale nie mogę? to nie fair! Może to nie ma sensu co piszę? (i w ten sposób się nie modeluje)? Ale ja lubię sztubaczyć modele;)
Bzyku Napisano 16 Lipiec 2005 Napisano 16 Lipiec 2005 ma jak extrudujesz czy skinujesz dwie krzywe gdzie jedna jest curvesem a druga polycurvesem czyli krzywą zjoinowaną gdzie wjakims miejscu jest ciaglość
Rekomendowane odpowiedzi